Mensen die woedeaanvallen ervaren, hebben kleinere 'emotionele hersenen’


Dit rapporteert een nieuwe studie in ‘Biological Psychiatry: Cognitive Neuroscience en Neuroimaging’.

‘Neuroimaging’ studies suggereren dat ‘frontolimbic' gebieden van de hersenen die emoties regelen een belangrijke rol spelen in de biologie van agressief gedrag.

Een nieuw document gepubliceerd in het eerste nummer van het tijdschrift ‘Biological Psychiatry: Cognitive Neuroscience and Neuroimaging’ rapporteert dat individuën met periodieke explosieve stoornissen (FDI) een aanzienlijk lager volume grijze stof hebben in de ‘frontolimbic' gebieden van de hersenen. Met andere woorden: deze mensen hebben kleinere ”emotionele hersenen."

"Periodieke explosieve stoornis wordt gedefinieerd in DSM-5 als terugkerende, problematische, impulsieve agressie," verklaarde hoofdauteur Dr. Emil Coccaro. “ Veel wetenschappers geloven dat impulsieve agressie gewoon 'slecht gedrag' is dat een ‘gedragsaanpassing ‘ vraagt. ' Echter bevestigen onze gegevens dat IED zoals gedefinieerd door DSM-5, een hersenaandoening is en niet enkel een kwestie is van persoonlijkheid. "Dr. Coccaro is EC Manning professor en voorzitter van ‘Psychiatry and Behavioral Neuroscience’ aan de Universiteit van Chicago .

Dr. Coccaro en zijn collega's raporteren een significante omgekeerde correlatie tussen maatregelen van agressie en het volume aan ‘frontolimbic' grijze stof.

De onderzoekers verzamelden hoge resolutie magnetische resonantie beeldvormingscans (MRI) van 168 proefpersonen waarvan 57 proefpersonen met FDI, 53 gezonde proefpersonen en 58 onder psychiatrische controle. Het team vond een directe correlatie tussen de geschiedenis van agressief gedrag en de omvang van de hoeveelheid grijze stof.

“Bij alle personen was verminderde hersenvolume in de 'frontolimbic 'gebieden geassocieerd met een verhoogde agressiviteit," aldus Dr. Cameron Carter, hoogleraar ‘Psychiatry and Behavioral Sciences’ aan de Universiteit van California, Davis en redacteur van ‘Biological Psychiatry: Cognitive Neuroscience en Neuroimaging’. "Deze belangrijke bevindingen suggereren dat de verstoorde ontwikkeling van emotie regulerende circuits in de hersenen de aanleiding kunnen zijn voor woede en agressie."

Vertaling: Andre Teirlinck


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats