Manipulatieve behandeling met osteopathie helpt bij hersenschudding symptomen


Een Olympische arts verklaart dat lymfe drainage de schadelijke effecten van ontstekingen bij patiŽnten met mild traumatisch hersenletsel kunnen verminderen.

AMERICAN osteopathie ASSOCIATION

Twee onderzoeksrapporten gepubliceerd in The Journal of the American Osteopathic verklaren dat hersenschudding symptomen na een eerste osteopathie manipulatieve behandeling (OMT) kunnen worden verminderd.

Een hersenschudding is een traumatisch hersenletsel, meestal veroorzaakt door een klap op het hoofd, die de weg verandert in je hersenfuncties. De meeste patiŽnten met een lichte hersenschudding herstellen in een paar dagen, maar liefst 15 procent hebben op lange termijn nog klachten.

"OMT is al lang een veel gebruikt instrument in de behandeling van atleten," zei Dr. Naresh Rao, een osteopathische sportgeneeskunde arts. Hij is arts voor het Amerikaanse Waterpolo team in Rio de Janeiro voor de Olympische Zomerspelen 2016. "Met manuele technieken, waaronder Craniosacrale therapie, hebben Osteopaten de mogelijkheid om het lichaam helpen te herstellen, ze bevorderen de stroom van het hersenvocht door het centrale zenuwstelsel bij de atleten met hersenschuddingsymptomen, zodat deze weer terug gebracht worden naar hun normale activiteiten."

In het eerste onderzoeksverslag, werd een 27-jarige man na drie dagen behandelt na een ongeval met snowboarden, waarin de patiŽnt viel zonder het dragen van een helm. Na de val leed hij aan hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en tinnitus (fantoomgeluid). Na een 25 minuut durende OMT sessie vermeldde de patiŽnt dat zijn duizeligheid, tinnitus en misselijkheid was opgelost en zijn scores op de sensorische Organization Test (SOT), die het evenwicht onderzoekt, waren verbeterd van 76 vůůr behandeling tot 81 na de behandeling.

De tweede casus betrof een 16-jarig meisje met een geschiedenis van drie letsels aan het hoofd, de meest recente was hoofd-tegen-hoofd botsing. Drie weken na het voorval, meldde ze hoofdpijn, vermoeidheid, stemmingswisselingen, geheugen- en concentratieproblemen, welke haar bemoeilijkte om naar school te gaan.

De auteurs evalueerden het meisje met behulp van de InitiŽle hersenschudding Symptom Score (CSS), die de progressie van de symptomen meet op een schaal van 0 tot 144 en de Balanced Error Scoring System (BESS), deze meet op een schaal van 0-30 de vestibulaire (evenwichtsorgaan) disfunctie. Op de dag na haar eerste OMT behandeling was haar CSS gedaald van 53 naar 22 en haar BESS verbeterde van 22 naar 17. Aan het einde van zes behandelingen, was haar CSS 0 en BESS gedaald tot 14.

"Deze zaken zijn in overeenstemming met de klinische ervaringen van Osteopaten die OMT gebruiken als onderdeel van een multidisciplinaire aanpak van een hersenschudding," zei Dr Rao. "Hoewel de genezing van een hersenschudding niet goed begrepen wordt, meten formele studies de impact van OMT behandelingen op herstel en de kwaliteit van leven. Deze zijn hard nodig om de werkzaamheid aan te tonen als een levensvatbare therapie, aangezien het zeer beperkt aantal therapieŽn tot nu toe."

Vertaling: Christa van Drie


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Na 13.00 uur
email: info@ugamedia.com

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats