Stamceltherapie verbetert resultaten bij ernstig hartfalen


Bij patiŽnten met weinig behandelingsopties tonen testen van stamceltherapie aanzienlijke voordelen.

American College of Cardiology.

Uit een studie, gepresenteerd op de ĎAmerican College of Cardiology 65th Annual Scientific Sessioní, blijkt dat een nieuwe stamceltherapie een aanzienlijke verbetering van de gezondheid geeft op lange termijn bij patiŽnten met een ernstig eindstadium van hartfalen.

Onder 109 patiŽnten die celtherapie kregen met stamcellen uit eigen beenmerg vertoonden 37 procent een lager primair eindpunt van sterfte - een composiet van sterften, cardiovasculaire hospitalisaties en kliniekbezoeken voor plotselinge verergering van symptomen van hartfalen over een periode van 12 maanden - tegenover degenen die een placebo ontvingen.

"Tot op heden is dit het grootste dubbelblind placebo gecontroleerd stamcelonderzoek voor de behandeling van hartfalen", zegt Timothy Henry, MD, directeur cardiologie aan het ĎCedars-Sinai Heart Instituteí. "Op basis van deze positieve resultaten beschouwen wij dit als een aantrekkelijke potentiŽle therapie voor patiŽnten met klasse III en klasse IV hartfalen."

Hartfalen, dat naar schatting 5,1 miljoen mensen in de Verenigde Staten treft, is een aandoening waarbij het hart geleidelijk verzwakt en niet genoeg bloed kan rondpompen in het lichaam. Degenen met een ernstig en eindstadium van hartfalen - bekend als klasse III en IV hartfalen op een schaal ontwikkeld door de 'New York Heart Association' - hebben vaak geen behandelingsopties afgezien van een harttransplantatie of een linker hartkamer hulpapparaat, een hartpomp gegeven als tijdelijke maatregel in afwachting van een harttransplantatie.

De studie was een fase 2 klinisch onderzoek voor een nieuwe stamceltherapie bekend als ixmyelocel-T. Met deze techniek extraheert de arts een monster uit het beenmerg van een patiŽnt, verhoogt erin het aantal positieve stamcellen en injecteert het in de hartspier van de patiŽnt. Het doel van de procedure is om het hart te versterken door het verhogen van het aantal functionerende hartspiercellen, algemeen bekend als regeneratieve behandeling.

"We hebben een grote onvervulde behoefte voor de behandeling van klasse III en IV hartfalen," zei Henry. "Ik denk dat deze studie sterke aanwijzingen geeft dat regeneratieve therapieŽn veelbelovend zijn voor deze groep mensen die op dit moment beperkte mogelijkheden hebben.Ē

Vertaling: Andre Teirlinck


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Na 13.00 uur
email: info@ugamedia.com

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats