Hoe kan een gezin beter functioneren? Ga samen naar buiten


Universiteit van Illinois College van Landbouw, Consumenten en milieuwetenschappen

Urbana, Ill -.De natuur in gaan, zelfs voor slechts een 20 minuten lopen, kan een flink stuk bijdragen aan het herstel van uw aandacht. Maar heeft het hetzelfde effect als je er een familie-activiteit van maakt?

Studies naar families onderzoekers aan de Universiteit van Illinois hebben gekeken naar de voordelen van tijd doorbrengen in de natuur als een familie, en theoretiseren dat gezinnen die regelmatig buiten bijeen komen de neiging hebben om beter te functioneren.

"Als je aandacht wordt hersteld, ben je beter in staat om sociale signalen sneller op te pakken, je voelt je minder prikkelbaar, en je hebt meer zelfbeheersing. Dit zijn allemaal variabelen die je kunnen helpen beter overweg te kunnen met anderen," legt Dina Izenstark, een promovendus bij de afdeling Human Development and Family Studies bij U van I, en hoofdauteur van een recente studie gepubliceerd in het Journal of Family Theorie and Review.

Hoewel onderzoek al heeft aangetoond dat blootstelling aan natuurlijke omgevingen de aandacht kan verbeteren, zegt Izenstark dat het onderzoek beperkt is omdat het in de eerste plaats gericht is op individuen en op zeer korte blootstellingen aan de natuur.

"Ons onderzoek draagt ​​bij door te vragen; " wat gebeurt er als je in de natuur bent en niet alleen, maar je bent met een familielid? ' We vragen dit omdat we weten dat de tijd doorgebracht in de natuur vaak is met het gezin, vooral voor kinderen, "zegt Izenstark. "Ons onderzoek houdt rekening met het gezin, en of en hoe de verbeterde aandacht door het in de natuur zijn overgedragen wordt ten goede van de familie. Onze theorie is dat wanneer je aandacht wordt hersteld, dit overdraagt ​​aan je familie relaties en je toestaat beter op te schieten met je familie leden. "

Izenstark en co-auteur Aaron Ebata, een universitair hoofddocent bij de afdeling Human Development and Family Studies bij U van I, bekeek bestaande studies over de manier waarop gezinnen gebruik maken van natuurlijke omgevingen binnen de kaders van de theorie over aandacht herstellen en vanuit het perspectief familie routines en rituelen. De aandacht herstellen theorie, voor het eerst ontwikkeld door Rachel en Stephen Kaplan, beschrijft hoe de interactie met natuurlijke omgevingen mentale vermoeidheid kan verminderen en het herstel van aandachtsproblemen functioneren. Izenstark en Ebata's doel was om een ​​nieuwe theoretische benadering voor het bestuderen van de voordelen van een familie op basis van activiteiten in de natuur te ontwikkelen.

Izenstark legt uit: "Er is een groeiende hoeveelheid literatuur die de aandacht herstellen theorie gebruikt om te laten zien hoe de blootstelling aan de natuur de werking van aandacht kan herstellen. Kaplan en Kaplan veronderstellen dat de natuurlijke omgeving een unieke context is, omdat het meestal over de vier kenmerken beschikt die aandacht herstellen aanmoedigen: weg zijn, betovering, de ruimte, en compatibiliteit.

"Iedereen heeft slechts een beperkte hoeveelheid aandacht. Vooral in de huidige maatschappij, waar we voortdurend op zoek naar onze mobiele telefoons zijn, of werken op onze computers en onze e-mail blijft opduiken;. We zijn voortdurend onze gerichte aandacht aan het uitputten, maar we zijn ons er niet altijd van bewust dat we dat doen. Het is zo belangrijk dat we momenten integreren in ons dagelijks leven waarin we in de natuur kunnen kijken en de zachte fascinatie ervaren om onze aandacht te herstellen. Als je in een pretpark bent of je kijkt naar een sportevenement, gebruik je de harde fascinatie. Je hersenen krijgen niet in de gelegenheid zichzelf te ontspannen of te herstellen. Ook al heb je van de activiteit genoten, het put je nog steeds uit. "

Vertaald door Ingrid Graafland


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ? Ontvang dan elke vrijdag onze nieuwsbrief met het overzicht van nieuwtjes en videos van die week.

Lees verder


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Supersmoothies

Webwinkel

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats