Hebben, hebben, geld, geld.....


Column Pauline Laumans

Steeds sterker dwingt het oude tij zich op aan de medemens in de laatste decennia van de afsluiting van een grote (ca. 26.000 jaar) vicieuze cyclus en het begin van een nieuwe. Steeds egocentrischer wordt de mens en herhaalt wat in de geschiedenis al meermaals beschreven is. Enerzijds worden we geleid door (misplaatste) schuldgevoelens die zijn overgebleven na WOII en vinden we dat Europa als enige werelddeel vluchtelingen uit AziŽ en Midden-Oosten moet opnemen en haar grenzen niet mogen sluiten.

Andere werelddelen hebben al vele decennia de grenzen gesloten en een streng terug zend regime. Je kunt dergelijke landen alleen op een legale manier in. In Europa ligt dat anders wij tolereren ook illegalen. De vraag is waarom? Immers de wetten van daarboven gelden ook op aarde (zo boven zo beneden). Andere mensen menen dat we vanwege de kruistochten nu de rekening aan het vereffenen zijn. Dan zullen ze toch echt nog wat dieper in de historie moeten kijken want Europa is ook meermaals door landen uit AziŽ en het Midden-Oosten onder de voet gelopen en vice versa. Europeanen hebben ervan geleerd en de mouwen opgestroopt en zich mentaal, zingevend en economisch ontwikkeld.

In bijvoorbeeld het Midden-Oosten is er wel een bloeiperiode geweest maar die ontwikkeling is bijna geheel verloren gegaan. Bijna alle landen in het Midden-Oosten varen nu wel door toedoen van westerse technologie. Zelf hebben ze de kennis en de intentie om een land op te bouwen niet in huis. Roofzuchtig verloedert het opgebouwde binnen de kortste keren. Het lijkt wel Zimbabwe.

Nu vele van dergelijke (economische) vluchtelingen Europa overspoelen en we de grenzen niet (mogen) sluiten voor hen die niet willen vechten voor hun eigen land en niet hun schouders willen zetten aan de opbouw keert het tij in Europa zich tegen een versterking van Europa. Inderdaad veel van deze vluchtelingen kunnen niet opbouwen, lopen 500 jaar achter op Europa en kunnen net als de VS Europa slechts leegtrekken/ beroven. Ze kunnen geen respect opbrengen en maar in enkele gevallen bijdragen aan verdere opbouw van Europa.

Het zieke gelovige gedrag van Europeanen omarmt dit alles. Het staat ver verwijderd van de essentie van barmhartigheid, medeleven, of verhoging van bewustzijn. Eerder exploiteren gelovigen de ander zodat ze er wel bij varen. Om diezelfde reden is er zelfs angst om handel te drijven met andere EU landen. Landen die wel hun schouders eronder willen zetten. Maar nee, met een vals referendum (onderliggende agenda) gunnen we mede Europeanen het licht niet in de ogen en werpen we zelfs de eerste steen.

Zolang we zelf ambivalent gedrag tonen, niet wezenlijk kunnen voelen wat nodig is, ouderwets blijven denken, kunnen we als EU geen sterke vuist maken en vanuit kracht anderen voordoen wat ze zelf ook moeten doen. Bijdragen aan de maatschappij, inzicht verkrijgen diep achter de oppervlakte, vechten voor je waarden en normen als natie of EU en je eigen broek ophouden is wat nodig is.

Als we als EU niet echt sterk worden, staan we in de wereld te kijk en zullen we nog heel lang gebukt gaan onder de schuldgevoelens van religie, overspoeld worden door afbrekers en zelf geen daden meer stellen omdat angst ons gaat overheersen. Ja, dan zullen alle innerlijk waarden en normen die in vele eeuwen zorgvuldig zijn opgebouwd voorgoed verdwijnen (ook goederen en Ä) en in de vergetelheid raken.

Dit alles omdat we door angst iets kwijt te raken EU buitensluiten zodat we er geen vuist mee kunnen maken en daadkracht meer overhouden om op te bouwen. Nederlanders hebben een grote mond maar missen te vaak hun gronding ze zijn te vaak niet verbonden met de energie die er is.


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ? Ontvang dan elke vrijdag onze nieuwsbrief met het overzicht van nieuwtjes en videos van die week.

Lees verder


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Supersmoothies

Webwinkel

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats