Tandpasta die de tanden verhardt terwijl je slaapt


Het nieuw BioMinF tandpasta ingrediënt, ontwikkeld door de Queen Mary University of London, zorgt voor een nieuwe tandreparatie technologie als hulp voor de miljoenen volwassenen en kinderen over de hele wereld die gevoelig zijn voor tandbederf en tandgevoeligheid.

Queen Mary University of London

Een nieuw tandpasta ingrediënt dat de verloren mineralen uit het tandglazuur vervangt en helpt tegen tandbederf en tandgevoeligheid is nu online beschikbaar via gespecialiseerde tandheelkundige distributeurs. Het is naar verwachting tegen het einde van het jaar beschikbaar via de winkelketens.

Tandbederf is wereldwijd de meest voorkomende ziekte en de meeste volwassenen krijgen op een bepaald moment gevoelige tanden. Tandbederf is de grootste reden waarvoor kinderen in het ziekenhuis worden opgenomen met tussen de 60 tot 90 procent schoolgaanden.

Tandbederf en tandgevoeligheid wordt geschat op 13.5 miljoen gevallen in het Verenigd Koninkrijk alleen.

Tandpasta's die BioMInF bevatten zijn in staat om langzaam calcium-, fosfaat- en fluoride-ionen vrij te geven in een tijdsbestek van 8 tot 12 uur en zo het mineraal fluorapatite weer op te bouwen, te versterken en het tandweefsel te beschermen. De langzame afgifte van fluoride is bijzonder nuttig bij het voorkomen van tandbederf.

"Gebruik van remineraliserende tandpasta maakt tanden veel beter bestand tegen aantasting door zure frisdranken zoals vruchtensappen en frisdranken. Het is ook veel effectiever dan conventionele tandpasta waarvan de werkzame bestanddelen, zoals oplosbare fluoride, weggewassen wordt en ineffectief is na minder dan twee uur na het poetsen, "zei Professor Robert Hill, voorzitter van ‘Dental Phisical Sciences” aan de Queen Mary, University of London, die het team dat Biomin ontwikkelde leidde en hiervoor in 2013 de ‘Brasiers Venture Prize’ won.

"Deze baanbrekende innovatie kan een aanzienlijke vermindering betekenen van de gevallen van tandbederf en gevoelige tanden bij koud eten of drinken," zei Professor Hill.

"De technologie achter Biomin is echter niet exclusief ontworpen voor tandpasta's," voegde Professor Hill eraan toe. "Het kan ook in andere professionele tandheelkundige producten gebruikt worden zoals bij het schoonmaken, in polijstpasta's, vernissen en remineraliserende vulmaterialen. '

Professor Hill heeft aan Biomin Technologies de commercialisatie toevertrouwd. Het bedrijf zal worden geleid door chief executive Richard Whatley die 30 jaar internationale management ervaring heeft binnen de tandheelkundige industrie en werkt voor toonaangevende bedrijven zoals Dentsply en KaVo.

Vertaling: Andre Teirlinck


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ? Ontvang dan elke vrijdag onze nieuwsbrief met het overzicht van nieuwtjes en videos van die week.

Lees verder


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Supersmoothies

Webwinkel

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats