De nieuwe Europeaan deel 2


Column Pauline Laumans

Vervolg…

De nieuwe Europeaan dwingt af dat zij mogen wonen in het huis/land van een maatschappij die eeuwenlang zorgvuldig zijn waarden en normen heeft opgebouwd door kennis en inzicht verkregen. Het lijkt er op dat nieuwe Europeanen hun gebrek aan respect voor de nieuwe gastheer / gastland en gebrek aan eigen waarden en normen maar al te graag laten zien.

Zo gaan ze als ze het oneens zijn met wat ze krijgen, vechten en klagen in plaats van naar de uitgestoken hand te grijpen en zich eraan op te trekken. Hun afval laten ze ter plaatse vallen. Afval bewaren tot het ergens in een vuilniscontainer gedaan kan worden is er niet bij, nee het wordt met name ’s nachts naast de container gezet. Ook handelen ze in het moment door afval te dumpen in de boomspiegel, de struiken of het water. Nadenken over de consequenties (zwerfvuil, ziektes, ongedierte, uitbaggeren) en ten gevolge daarvan hogere e belastingen is er niet bij.

Ze denken aan ikke en aan meteen. Ik noem dat denken-doen, anderen noemen het hit en run types. Nadenken, overdenken, door denken is er niet bij. Zelfreflectie is er niet bij. Dus zo gauw je hen wijst op een stuk gedrag wat niet past dan gaan ze liegen of ze gaan jou beschuldigen. Humor ontbreekt. Ook kennen ze geen rouwverwerking maar praten ze de ander naar de mond, blijven de feiten wegmoffelen. Ze kunnen slechts heilige teksten opdreunen zonder in het leven van nu de betekenis te snappen.

Door al die leugens en het koesteren van al die oerzondes (ijdelheid, luiheid, jaloezie, drift, gulzigheid, wellust) leven ze in angst en blijven ze stukmaken. Aan het eind van hun leven is het dan ook een enorme worsteling voor hen die niet innerlijk geleerd hebben.

Een grote woordenschat is hen nog niet ten deel gevallen omdat ze vaak ook in hun eigen taal gebrekkige kennis hebben. Ze kunnen zich dus niet genuanceerd uitdrukken. Voor hen is er geen onderscheid tussen, boos, woedend, laaiend en furieus. Als ze al een emotie benoemen zeggen ze meestal dat ze iets haten. Echter, de mensen die gebrekkig de taal blijven spreken of een te klein vocabulaire hebben en dan ook nog eens met protestkleren lopen (gekleed als non of mannen met baarden met jurken) geeft aan dat ze niet in Europa willen wonen en werken of zich willen aanpassen aan de hier geldende regels en wetten (waarden en normen).

Dat is ook te merken aan het feit dat ze allemaal ook als ze hier geboren en getogen zijn in het land van hun ouders begraven willen worden. De vraag is waarom de aarde hier niet goed genoeg voor ze is? Waarom roepen ze met dit gedrag en deze uiterlijke vertoning zoveel weerstand op? Een leuk modern hoofdoekje is geen bezwaar, maar nonnenkleding of kleurloze lompen daarmee roepen ze diskwalificatie over zichzelf af.

Het is dan niet de ander die hen discrimineert, maar zij die de gastheer/gastland discrimineren en zichzelf buiten de maatschappij plaatsen. Dat heeft niets met de persoon te maken maar hoe het gedrag is.

Zo af en toe hoor je hun beweegreden als ze met vier man naast elkaar op de stoep of het fietspad lopen en niet aan de kant willen, of als hun kleine kinderen vertellen dat we in Europa straks allemaal zo gekleed moeten gaan. Het lijkt erop dat ze in hun onvrede (oude gedrag alles van alles stukmaken wat niet bevalt of begrepen wordt) willen dat de gastheer/gastland zich aan hen aanpast. Op vakantie in eigen land kopen ze kleding die niet past in hun nieuwe thuisland, waardoor ze het imago versterken dat ze feitelijk hier niet willen wonen en al helemaal niet willen werken. Dat is te zien in de film Shouf shouf habibi! (2004) - Filmtotaal.nl.

Door gebrek aan innerlijke kracht en innerlijke ontwikkeling proberen ze de ander zich aan hen te laten aanpassen. Dat doen Noord-Amerikanen ook en is een zeer ONrespectabele manier van doen.

In vele eeuwen is Europa opgebouwd. Europa zit niet te wachten op mensen die dit mooi vinden en dit mooie vervolgens niet onderhouden en aandacht geven, maar het slechts stukmaken omdat ze geen innerlijke beschaving hebben om zo te handelen. De goede zaken uit Europa kunnen ze ook niet handhaven als die in eigen land worden neergezet zodat er steeds maar weer geld naar toe moet omdat wat gebracht werd afgebroken werd. Zo blijven ze jaloers op de ander en zien niet in dat het aan hun eigen cultuur ligt dat ze voortdurend afbreken en in hoofdzondes leven. Ze snappen niet hoe ze dat ‘paradijs’ moeten koesteren en handhaven of verder uit kunnen bouwen. Of nog beter ook in hun werelddeel kan van alles opgebouwd worden als ze stoppen met vernietigen, afgunst en andere hoofdzonden en eens gaan beginnen met innerlijk leren.

De echte Europeaan ook al heeft die zijn wortels elders in de wereld kent de geschiedenis, kent de culturele waarden en normen, respecteert het gastland en helpt met de opbouw.  Mensen die afbreken (stuk maken, vechten, opeisen, niet willen aanpassen met kleding en gedrag) en van alles eisen onder het mom van geld, discriminatie of godsdienstvrijheid nemen hun hel mee zonder een hemel te willen creëren. Daar heeft geen enkel werelddeel behoefte aan.


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats