Uitstel van stemming over controversiële uitstootnormen is politiek spel

De christen- en sociaaldemocraten zijn erin geslaagd om de stemming in het Europarlement over een deal voor uitstootnormen voor de auto-industrie uit te stellen. Op initiatief van GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout maakte de milieucommissie van het Europarlement eerder bezwaar tegen een beschamende deal van Europese Commissie en Europese ministers over het afzwakken van de uitstootnormen voor nieuwe auto's. De stemming wordt op verzoek van de twee grootste fracties nu uitgesteld naar de volgende plenaire sessie, begin februari.

Eickhout: “Het uitstel van deze stemming is het gevolg van een politiek spel. Het enige doel van deze vertraging is het proberen te voorkomen dat het Europarlement deze schandalige deal wegstemt.”

Het uitstellen van de stemming toont volgens Eickhout aan wat voor een grote lobbymacht autoproducenten hebben. Zij zijn immers de enigen die baat hebben bij de deal, waarbij de uitstootnormen tot ver boven legale limieten zouden liggen, met alle gezondheidsrisico's van dien.

“Indien dit zogenaamde compromis wordt aangenomen door het Europarlement, dat geeft dit een zware deuk in de geloofwaardigheid van de EU als wetgever. Het zorgt de facto voor het afzwakken van wetgeving die al in het Europarlement is gepasseerd. Een gevaarlijk precedent voor de rol van het Europees Parlement als medewetgever”, concludeert Eickhout.


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats