Eickhout lid parlementaire enquêtecommissie dieselgate


GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout wordt een van de vaste leden van de enquêtecommissie die onderzoek gaat doen naar het dieselgate-schandaal bij Volkwagen en mogelijke andere gevallen in de auto-industrie. Het Europees Parlement stemt vanmiddag formeel in met de samenstelling van de commissie die er komt op initiatief van de Europese Groenen.

De enquêtecommissie zal onder andere in een aantal hoorzittingen proberen een antwoord te krijgen op de vele vragen bij het hele schandaal. De voornaamste vraag is of verschillende (Europese) instanties tekenen al dan niet moedwillig negeerden. Eickhout: “Er zijn aanwijzingen dat bepaalde verantwoordelijken in dit dossier al langer op de hoogte waren van deze fraude en niets met deze informatie deden. De onderzoekcommissie moet dan ook de onderste steen boven halen, zodat we lessen kunnen trekken voor toekomstige EU-wetgeving en de naleving en controle ervan.”

De Europese Groenen hebben al een lijstje klaarliggen van instanties en personen die ze graag willen horen. Eickhout: "Naast verschillende eurocommissarissen van de vorige en huidige Commissie, roepen we ook graag de auto industrie ter verantwoording. De grote spelers van de Europese auto-industrie en met name Volkswagen kunnen een uitnodiging verwachten.” Verder lijkt het Eickhout nuttig om verschillende nationale Type Approval Authorities (de instanties die autotypes goedkeuren) te bevragen. Hiernaast zou de enquêtecommissie er goed aan doen verschillende ngo's die deze problematiek in kaart hebben gebracht, uit te nodigen.

 


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats