Dominant Eenrichtingsverkeer


Pauline Laumans

Knieval voor energiezuigers 7

U hebt het vast wel eens meegemaakt. Iemand die ziek is geworden en weinig meer kan, vraagt veel van zijn omgeving. Dat is omdat die persoon het niet meer kan en menigeen zal het graag willen geven.

Anders wordt het als die persoon vind dat hij of zij in het middelpunt van de belangstelling moet staan. Alles moet om deze persoon draaien. Gebeurtenissen in de buitenwereld hoe schokkend ook staan in het niet bij zijn of haar nood. Iets in perspectief zien is er niet meer bij. Daar kunnen we vaak nog begrip voor opbrengen omdat we weten dat medicijnen of ziekte lichaam en geest hebben aangetast.

Maar het kan nog een graadje erger als de persoon in kwestie “koninginnegedrag” heeft. Ze zijn geestelijk gezond bestempeld maar fysiek niet meer in staat om voor zichzelf te zorgen. Ze hebben hulp nodig maar feitelijk willen ze die niet accepteren want dan gaat een ondergeschikte immers de dienst uitmaken.

Ze zijn opgevoed in overvloed en met bediendes en ook in hun werkzame leven hebben ze op een troon orders gedicteerd. Het zijn mensen die ofwel tot de kale kak van weleer behoorden of mensen die nu iemand hulp komt bieden ze eindelijk “baas“ mogen zijn en eisen mogen stellen. Nu ze ziek zijn menen ze dat ze “eisen” kunnen stellen en “commando’s” kunnen geven. Dat wil zeggen ze menen dat de ander of de officiële hulpverlener te pas en te onpas naar zijn of haar pijpen moet dansen, en verplicht is precies zo te handelen en te doen op het door hem gewenste tijdstip dat hem goeddunkt. Ze verwachten dat de ander als een horige hun aanwijzingen (bevelen) opvolgt. Zo zijn ze immers opgevoed en zo hebben ze zich in hun werkzame leven gedragen. Heel dominant. Ze willen en kunnen een ander niet als gelijkwaardig zien.

Zij laten geen ruimte voor overleg, of om juiste werkwijze of behandeling uit te leggen of te geven.

Je kunt een knieval voor dergelijke mensen doen en je dus als een horige slaaf of dienster laten gebruiken, je kunt tabee zeggen of je kunt duidelijk zijn waar jij als mens staat en er ook toe doet. Een zieke heeft niet het alleenrecht.

http://www.c-t-u.com/cms3/nl/


Nuttige links

- Bezoek ook eens de Leefbewust natuurwebwinkel
- Ontdek onze honderden thema pagina's
- Overzicht lezingen en lesdagen - Edusana.nl
- Overzicht evenementen, beurzen en uitjes in Nederland

- Leden : download nu alle thema dossiersTerug naar het hoofdmenu

 

 

Volg onze nieuwtjes en videos via de RSS of de sociale media