Traumageest - Knieval voor energiezuigers 5


Bijna elke familie heeft last van een traumageest. Wat is dat nu een traumageest? Het probleem wordt met name een Traumageest genoemd als het reeds in vele generaties een onoverkomelijk probleem is.

Elk familielid kent het probleem maar niemand is bereid er echt iets wezenlijks wat aan te doen. Immers een pilletje van de dokter lost het probleem niet. Een alternatieve therapie schept de voorwaarden na vele maanden om de koe bij de horens te vatten, alleen de meesten kunnen zo lang niet wachten.

Als ze toch al zover komen dat het voorwerk is gedaan dan zal menigeen ervoor terugdeinzen om die koe bij de horens te vatten want wat een enorme lading emoties en diepe graverij brengt dit niet mee en wat een pijn kan dat opleveren deze emoties. Nee, menigeen blijft zich liever wentelen in dat het een familieprobleem is, dat ze er niets aan kunnen doen, dat het allemaal wel meevalt etc.

Een ander probleem waardoor er niet aan gewerkt wordt is schaamte. De buitenwereld kent hen zo en als die merken dat ze jaren voorgelopen zijn door de schone schijn dan valt het doek en dus wordt er wederom niets aan gedaan.

Zo is er bijvoorbeeld een familie waar nooit iets wordt afgemaakt als het moeilijk wordt, waardoor ze niet bij hun diepste innerlijke mannelijke of vrouwelijke vaardigheden kunnen komen. Ze hebben een verminderd adaptievermogen, maken studie niet af, verzetten zich tegen veranderingen, hebben een gestoord toekomstperspectief, zijn snel gedesoriŽnteerd (afgeleid), hebben vooral veel zelfbeklag en leggen het probleem bij de ander neer. Als een kleuter voelen ze zich op het matje geroepen als iemand hen naar de reden van het niet afmaken van de studie vraagt of het niet tot een oplossing komen van de studieschuld die verkeerd is berekend.

Helaas deze mensen laten het versloffen en hopen dat iets of iemand in de toekomst het wel voor hen oplost. Het is vanuit de TCM een duidelijk voorbeeld van de LONGEN. Maar deze familieleden willen niet aan hun problemen werken en dus zullen ze ook nooit langskomen bij mij. Ook al zijn het maatschappelijk geslaagde mensen, ze gedragen zich als leugenachtige kleuters. Juist door hun maatschappelijke positie menen ze het immers beter te weten dan de ander. Ondertussen vluchten ze al vele generaties voor hun innerlijke emoties. Met elke nieuwe generatie wordt het probleem groter en is nu belandt op een punt dat je kunt spreken van een veelvoud aan pathologisch gedrag. Met andere woorden rijp voor een jarenlang traject bij de psycholoog of elders om deze persoon enigszins weer in evenwicht te brengen.

Maar dan nog moet dit prille evenwicht in harmonie gebracht worden en onderling verbonden voor ze toekomen aan werkelijk waarnemen wat er in hun lichaam en geest gebeurt en ze de trap naar hoger bewustzijn op kunnen gaan.

Ondertussen hebben de partners van deze familieleden moeite om te werken aan een gezonde relatie en nog eerder worden ze meegezogen in deze traumageest. Door er niet aan te werken wordt het probleem steeds groter en dat doen ze dus ook hun nakomelingen aan. Hun collegaís, bazen, ondergeschikten en aangetrouwde familieleden maar ook kennissen en vrienden wordt de schone schijn voorgehouden. Van een gezonde volwassen relaties is geen sprake.

Pauline Laumans



Nuttige links
- Naar de Leefbewust natuurwebwinkel
- Ontvang voortaan onze wekelijkse nieuwsbrief
- Ontdek onze ruim 400 thema pagina's
- Download alle thema dossiers en columns in PDF formaat (leden)
- Wordt ook lid en krijg korting op supplementen


Terug naar het hoofdmenu


Henk Mutsaers


[ Advertentie ]