De knieval voor energiezuigers 1


Column Pauline Laumans

Misschien heeft u deze term weleens gehoord maar als dat niet het geval is dan hieronder wat meer informatie over deze naam.

Een energiezuiger wordt iemand genoemd die heel erg aan jouw energie trekt in de hoop daardoor zelf meer energie te krijgen.

Zo was er laatst visite bij een mevrouw die stervende was. Met vier man tegelijk waren ze binnengekomen en het was hen blijkbaar niet mogelijk om gezellig met elkaar te praten nadat ze even de standaard plichtplegingen hadden gedaan.

Nee, in tegendeel. Ze stelden telkens een vraag aan haar, waarop zij moest antwoorden. En daarop kwam weer een vraag en nog meer vragen. Mevrouw werd er duidelijk moe van want het waren nieuwsgierige en soms zelfs impertinente vragen. Ook toen na een half uur de dominee kwam was dit voor hen geen teken om op te stappen. Ze vonden zichzelf blijkbaar belangrijker dan de rust voor de stervende die uiteindelijk de volgende dag overleed.

Zo is het ook met sommige websites of die televisieprogramma’s om je kooplustig te maken net als de vele reclame op de tv. Ze houden je allerlei worsten voor en doen er nog van alles bij om de koop nog beter voor te stellen met uiteraard mooie glimlachende en vrolijke mensen die beweren dat het goed is (het grote masker, of de wolf in schaapskleren). Veel mensen vallen voor deze energiezuigers omdat ze niet hebben geleerd te voelen, te ervaren wie ze zelf zijn en wat zij nodig hebben.

Dus luisteren en kijken ze ernaar en gaan mee in de energie van deze energiezuigers die niets anders doen dan informatie van je los te peuteren en geld uit je broekzak te halen.

Helaas zijn het vaak de mensen die het toch al niet breed hebben die vallen voor dergelijke verkooppraatjes en even later alleen maar kunnen praten over andere mensen en die hun huis vol hebben staan met producten die ze een enkele keer hebben gebruikt en die nu verstoffen of vervetten. Ja, hun letterlijke huis is vol met de energie (spullen) van anderen en daardoor vervuild.

Dat het een afspiegeling is van hun innerlijke huis en dus hun geestelijke en fysieke zelf dat willen ze niet weten. Maar ze lopen maar wat graag de deur plat bij de dokter als ze kunnen.


Online winkelen

- Op zoek naar natuurlijke
ipv synthetische supplementen ?


Nuttige links

- Word lid van onze besloten groep op Facebook
- Ontvang voortaan onze wekelijkse nieuwsbrief
- Ontdek onze ruim 400 thema pagina's
- Download alle thema dossiers en columns in PDF formaat (leden)
- Wordt ook lid en krijg voordeel en extra informatie


Terug naar het hoofdmenu

 

 

 


View My Stats