Nederlandse petitie tegen gevaarlijke Belgische kerncentrales


Vandaag is WISE een petitie gestart waarin de Nederlandse regering wordt opgeroepen meer te doen om er voor te zorgen dat de gevaarlijke Belgische kerncentrales (met name Doel 3 en Tihange 2) worden gesloten. Minister Schultz van Haegen wordt opgeroepen het voorbeeld van haar Duitse en Luxemburgse collega's te volgen en de Belgen onomwonden te vragen de centrales te sluiten.

Peer de Rijk, WISE; "na haar bezoek aan Doel gaf Minister Schultz van Haegen - na een vraag van ons - aan dat de gevolgen van een ongeluk in een kerncentrale onvergelijkbaar zijn met die van bijvoorbeeld een dijkdoorbraak of een ongeval met een vliegtuig. Tegelijkertijd blijft ze de conclusies van de Belgische autoriteiten volgen. Die zeggen - ondanks alle incidenten en ongelukken - dat de centrales veilig zijn.

Die zekerheid bestaat niet. Bij Doel 3 en Tihange 2 zijn duizenden haarscheuren geconstateerd in het reactorvat. Als die reactoren - al is het maar door een probleem in het niet-nucleaire deel - weer een noodstop moet maken bestaat het risico dat de reactorvaten de dan plotseling optredende temperatuurwisseling niet meer aankunnen. Je kunt niet voorspellen hoeveel noodstops er nog komen en je kunt niet voorspellen hoe vaak een reactorvat een dergelijke noodstop nog aankan.

WISE organiseert de komende weken informatiebijeenkomsten in Zeeland, Brabant en Limburg om bewoners en bestuurders op te roepen te protesteren tegen het besluit van de Belgische regering om de kerncentrales open te houden.


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats