Convenant onverdoofd ritueel slachten mislukt, verbod onontkoombaar


Het convenant met de religieuze organisaties over onverdoofd ritueel slachten is mislukt. Dat laat staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken vandaag weten aan de Tweede Kamer. Het komt voor de Partij voor de Dieren niet als een verrassing dat het convenant met de religieuze organisaties is mislukt. Vier jaar lang is er overlegd zonder enige concrete resultaten. Een verbod op onverdoofd ritueel slachten is onontkoombaar.

Dat staatssecretaris Van Dam nu met een aantal maatregelen komt ten aanzien van bijvoorbeeld labeling van vlees afkomstig van onverdoofd geslachte dieren en het aan banden leggen van de export van halal en koosjer vlees is goed, maar had al veel eerder moeten gebeuren, in ieder geval direct nadat begonnen was met de ontwikkeling van het convenant. De staatssecretaris maakt met deze maatregelen echter geen einde aan het onaanvaardbare dierenleed. Marianne Thieme komt binnenkort met een nieuw wetsvoorstel dat een einde maakt aan het onverdoofd slachten.

De meerderheid van de Tweede Kamer heeft met 116 stemmen van de 150 vr het wetsvoorstel van de PvdD voor een verbod op onverdoofd slachten gestemd vanwege wetenschappelijk bewezen ernstige dierenwelzijnsproblemen bij de onverdoofde slacht. Tijdens het debat in de Eerste Kamer in december 2011 kwam oud-staatssecretaris Bleker te elfer ure met een plan voor een convenant met de religieuze organisaties. De Eerste Kamer stemde tegen het wetsvoorstel. Bij de behandeling van het nieuwe wetsvoorstel voor het verbod dit jaar kan de politiek het zich niet opnieuw veroorloven om door te gaan met experimenten als deze.


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats