Diabetes met dieet genezen wint prijs Zinnige Zorg


Diabetes-patiënten die door aanpassing van voeding en levensstijl minder of zelfs geen medicijnen nodig hebben; het leverde Stichting Voeding Leeft met ‘Keer diabetes om’ dinsdag de gouden VGZ Zinnige Zorg Award op. Met de awards erkent zorgverzekeraar VGZ de inspanning van zorgverleners om te komen tot zinnige zorg. Dat is zorg waarin de patiënt centraal staat, die overbehandeling en verspilling voorkomt en zo bijdraagt aan het betaalbaar houden van zorg. Bijna 6.000 consumenten bepaalden mede de winnaar van de VGZ Zinnige Zorg Awards.

Het Nederlandse publiek stemde dit voorjaar op tien zorgideeën die de zorg vooruit helpen én betaalbaar houden. Een vakjury bestaande uit Ab Klink (VGZ), Dianda Veldman (NPCF) en Ben Woldring (Poliswijzer.nl) beoordeelde de drie initiatieven die na de publieksronde als finalist overbleven. Zorgidee ‘Keer diabetes om’ in Uden bleek dinsdag tijdens de finale van de VGZ Zinnige Zorg Awards in Arnhem het meest veelbelovende idee en won daarmee – naast de gouden award - 10.000 euro. Met de prijs kan de winnaar verder werken aan innovatie in de zorg.

Innovatief en aansprekend
“Leefstijl als geneesmiddel, dat is innovatief en aansprekend”, oordeelde de jury over ‘Keer diabetes om’. Ook het feit dat diabetes patiënten elkaar ondersteunen in verandering van hun leefstijl en eetpatroon sprak de juryleden aan, aldus Ab Klink, lid van de Raad van Bestuur van VGZ.

Zilver & brons Zelfhulprogramma IncoCure, dat vrouwen met ongewild urineverlies helpt met een goede diagnose, sleepte dinsdag een zilveren award en 5.000 euro in de wacht. De bronzen award en 2.500 euro waren voor er de ‘Moet-Ik-Naar-De-Dokter’ app. De app beantwoordt vragen van mensen die twijfelen of zij met een klacht wel of niet naar de huisarts moeten.

Zinnige zorg
Samen met zorgaanbieders en andere zorgpartijen werkt VGZ aan zinnige zorg. Zinnige zorg is nodig om de zorg te verbeteren en er andere kant voor te zorgen dat de Nederlandse zorgkosten betaalbaar blijven voor de premiebetaler. Dat vraagt om aansprekende ideeën die de zorg eenvoudiger, logischer en slimmer maken.


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ? Ontvang dan elke vrijdag onze nieuwsbrief met het overzicht van nieuwtjes en videos van die week.

Lees verder


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Supersmoothies

Webwinkel

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats