Nederlanders denken zich ziek


Veel Nederlanders identificeren zich te snel met hun negatieve gedachten. Dat leidt tot onnodige depressiviteit, angst en zelfs verslavingen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat ruim 1 miljoen Nederlanders depressieve gevoelens hebben. Een nieuwe zelfhulpmethode biedt uitkomst.

“Het probleem is dat de meeste mensen uit de westerse samenleving denken dat ze hun gedachten zijn in plaats van hebben “, verklaart Esther van Fenema, psychiater bij het LUMC. “Je hoeft geen slaaf te zijn van elke gedachte die zich 'gedachteloos' aan je opdringt. Je kan wel proberen wat meer grip te krijgen op de triggers en de associaties die de soms oneindige stroom gedachten veroorzaken.”

Popcornmachine

Gemiddeld hebben we per dag tienduizenden gedachtes. “Ons hoofd is net een popcornmachine”, volgens van Fenema. “Elk moment ploppen gedachtes op en schieten alle kanten uit. En als je over die gedachtes vervolgens weer gaat nadenken, kan je er zo verstrikt in raken dat het bijdraagt aan de ontwikkeling van depressiviteit, angsten en zelfs verslavingen.”

Nieuwe zelfhulpmethode

Ex-verslaafde en reclameman Marnix Pauwels uit Amsterdam ontwikkelde een no nonsens westerse zelfhulpmethode waarmee mensen voorgoed loskomen van negatieve gedachtes over zichzelf en de wereld. “Ik was tientallen jaren verslaafd en zwaar depressief voordat ik tot inzicht kwam hoe destructief het geloof in je eigen gedachtes is”, aldus Pauwels. “Geestelijk lijden kun je pas voorgoed achter je laten als je je gedachtes niet meer serieus neemt”.

Egomanie

In zijn boek VRIJ, dat deze week verschijnt, deelt Pauwels zijn zelfhulpmethode. “De egomanie het hoofd bieden”, daar komt het op neer volgens de man die 25 jaar lang per dag 4 joints rookte en 8 halve liters bier en een fles wodka dronk. “Pas als je ziet dat je jezelf ziek denkt, kan de genezing beginnen.”


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats