De kracht van het denken - column Pauline Laumans


Het zevenvoudige als basis voor de levensweg

Om de goddelijke (de allesomvattende) trilling toe te laten moeten we op aarde zijn.

Op die aarde is er een keuze die de Cirkel van Abred genoemd wordt en die ons verder kan brengen of kan stoppen. Willen we toevoegen en weer één worden met het licht ( het Pleroma) dan moeten we leren vanuit de alomvattendheid te denken en niet vanuit het aangeleerde. Het ene (cogaliteit) voegt toe, het andere (cognitieve) breekt af. En als je dan weet dat het universum wordt beïnvloed door het denken dan kun je concluderen dat het misschien minder vrolijk gaat worden dan je wenst. Dit omdat jij en anderen niet vanuit verbondenheid denken maar vanuit ego en dus wensgedachten hebben of zich laten leiden door duistere krachten die een schijnwerkelijkheid voorspiegelen omdat ze de smarten en wensen kennen en daarop een wenselijk antwoord geven. Ze houden je gevangen in de “ring niet verder” de “Ain Soph Aur”.

Hoe we iets ook noemen er zijn energieën die ons met hun schijnwereld (dogma’ s) willen beperken of stoppen. Ook zijn er bepaalde vormen van angst, die het zenuwgestel aan het denken doorgeeft en deze verlamt. Angsten, die niet beredeneerd kunnen worden, maar die uiterst reëel overkomen. Angsten uit een ver verleden, ervaringen die gegrift staan in je cellen en die het zenuwstelsel registreert. Ook ongeduldige mensen kunnen gebeurtenissen (energie) niet waarnemen omdat hun cognitieve denken in beslag genomen wordt door allerlei indrukken. Hun blik is vluchtig en tot innerlijk aanschouwen van de werkelijkheid daar komen ze niet aan toe.

Veel mensen zijn daardoor bitter teleurgesteld in die schijnwereld en keren zich daarom af tegen hogere waarden. Hun zeven werkelijkheden, het zenuwgestel als eerste, raakt bevroren en door teleurstelling en ongeloof (in zichzelf) wijzen ze de zeven werkelijkheden af. Zij zijn gewond in die werkelijkheden: hun ziel blijft ledig, is vermoeid; hun bloed wendt zich tot de gewone dingen; hun vlees wil niet meer luisteren naar geestelijke klanken; hun ogen sluiten zich oververmoeid voor de dingen achter de uiterlijke vorm; en hun zenuwen zijn of ziek, misbruikt, of zij injecteren een voortdurende angst op het denken van de mens. Ze raken verstrikt in de netten van de zeven duivelen of te wel de zeven hoofdzonden (dagelijks zien we de gruwelen daarvan in de media).

Slechts onze eigen verbinding met ons alomvattend denken en onze zenuwether maakt dat we in contact zijn met de geestelijke sfeer waaruit "geluk, Leven en heerlijkheid" voortkomen. De echt gerijpte mens handelt, denkt en reageert slechts vanuit zijn innerlijk en nooit door opgelegde wetten van buitenaf.

Het alomvattende denken, door de juiste Identificatie met jezelf geeft je vleugels waarmee je uit kunt breken uit perkende cirkels en cycli. Wanneer jij je opwaarts leert te bewegen en de voorgaande delen van het zevenvoudige tot ontwikkeling hebt gebracht dan kun je vanuit je hart voelen en denken. Zonder het hart denken en – voelen zijn we onvoltooide schepsels. Leren we wel denken en voelen vanuit het hart dan neemt het trillingsgetal toe en het denken wordt zuiverder en meer verbonden (dieper). De intelligentie die ziel en mens verbindt, zetelt in het hart waardoor jij je steeds meer verbonden voelt met alle delen in jezelf, maar ook met al wat er bestaat om je heen. Dit heet het Nieuwe Denken of het Alomvattende Denken of Cogaliteit.

Om de innerlijke omwenteling naar Cogaliteit te maken moet het Oude Denken worden afgebroken. Dat is al het aangeleerde denken, het overnemen van ideeën, dogma’s etc. van anderen. Het gaat er om dat het cognitieve denken en de uiterlijke los gelaten moet worden. Niet langer cognitief denken en wil verbinden omdat dit leidt to krankzinnige daden, ziekmakende gedachten en zielloze harten.

Het betekent wel in de rust te zijn en vanuit een diepe concentratie de verbondenheid ervaren met alle delen van je lichaam en met alles om je heen. Helaas kunnen velen zich niet meer zo goed concentreren. De hedendaagse mens heeft tegenwoordig eerst Mindfulness nodig, dan pas kunnen ze leren te mediteren (Zen of TM) en pas dan zijn ze toe aan de werkelijke concentratie om tot diep innerlijk denken te komen dat dan vanzelf ontstaat. Pas als we leeg zijn van ons ego en wil zijn we in staat om de rust te creëren voor bezinning, het denken vanuit heel ons lichaam in verbondenheid met alles om ons heen. Dit noemen we denken vanuit het hart of allesomvattend denken of cogitaliteit. Het is het doel van ons wezen.

Met rust wordt bedoeld de uiterlijke èn innerlijke omstandigheden moeten harmonisch samenwerken (is gehoor geven aan je innerlijke wezen (innerlijke wil) en niet aan je ego of persoonlijkheid) om zo tot dat goddelijke spel van geven en ontvangen te komen en te weten. Dan is er de cogaliteit het allesomvattende denken wat ons uit uiteindelijk diepe vrede geeft.

Het alomvattend leren denken (zie het boek Cogitaliteit van Ivomir Nikolov Dimchev) geeft je vleugels. Je aura wordt dan lichtgevend. Alomvattend denken gaat met de snelheid van de intentie zoals ook beschreven in het boek Vrijheid in Relaties: Het hebben van de juiste Identificatie. Beide boeken zijn te bestellen o.a. via www.boekenroute.nl


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ? Ontvang dan elke vrijdag onze nieuwsbrief met het overzicht van nieuwtjes en videos van die week.

Lees verder


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Supersmoothies

Webwinkel

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats