Slecht cholesterol bestaat niet


Door Jetty van der Graaf

Laat ik maar beginnen te vertellen dat er maar één cholesterol is. LDL, HDL, VLDL zijn allemaal lipoproteïnen en dienen als transporteiwitten. Ze zijn allemaal even belangrijk, hebben allemaal een specifieke functie, een eigen taak dus. Zo voert LDL o.a. cholesterol naar alle cellen van het lichaam waar het heel hard nodig is, LDL vervoert ook vitamine-D naar je cellen. HDL voert overgebleven cholesterol terug naar de lever voor hergebruik, omdat het zo’n belangrijke stof is dat er niets verloren mag gaan. Het cholesterol wat we in het bloed meten verschilt erg over de dag, het is nog geen 10% van alle cholesterol wat je in je lichaam hebt, 25% zit in de hersenen en is onmisbaar voor je geestelijk functioneren. Zonder cholesterol ben je absoluut niet levensvatbaar!

Ik heb al eerder uitgelegd hoe de cholesterolangst uit leugens en valse voorlichting ontstaan is. 60 jaar cholesterol verlagen heeft de hele wereld alleen maar veel zieker gemaakt. Effectief cholesterol verlagen door bij “gezonde” mensen een essentieel enzym in de lever te inactiveren en dan verwachten dat je daarvan “gezonder” wordt?

Dit is net zoiets als “neerschieten van brandweermannen omdat die altijd bij een brand gesignaleerd worden”! Vroeger toen we met de cholesterol-gekte begonnen werd alleen maar een totaal cholesterol in bloed gemeten, dit kan enorm fluctueren afhankelijk van de behoefte in je lichaam. Wat er in je bloed zit is minder dan 10% van de totale hoeveelheid cholesterol in je lichaam! De metingen van LDL en HDL die cholesterol vervoeren, is pas veel later na de invoering van de cholesterol verlagende medicijnen (statines) ontstaan. Ze zijn beiden even belangrijk en verschillen alleen maar in functie, ze vervoeren exact hetzelfde cholesterol!

Waarom is er dan eentje “slecht” geworden? Dit is puur een marketingtruc! De statines blokkeren een belangrijk enzym zodat je lever geen cholesterol meer kan maken. Dus er is veel minder cholesterol beschikbaar om naar je cellen te vervoeren, je maakt niet minder LDL, alleen veel van deze “taxi-busjes” zijn nu leeg, er wordt nog wel cholesterol uit de cellen terug gevoerd naar de lever, dus voor de HDL “taxi’s” is er nog wel klandizie. Als nu in een laboratorium je cholesterol gehalte gemeten wordt, is er dus minder aan LDL gekoppeld en is de verhouding tussen deze twee verschoven, er is dus niet minder LDL in je lijf, alleen maar minder met cholesterol erin!

De term “slecht” hebben ze nu aan LDL toebedeeld, omdat deze “aantoonbaar verlaagd” wordt door medicijnen, dit is een marketingtruc geïntroduceerd door een grote fabrikant van deze medicijnen, rechtstreeks aan het publiek (buiten de wetenschappers en artsen om) om maar meer statines te verkopen. Aangezien de voorlichting en bijscholing aan artsen vnl. door de farmaceutische industrie gestuurd wordt is deze fabel dus snel “waarheid” geworden.

Dus laat je niet voorliegen, “slecht” cholesterol bestaat niet, er is maar één cholesterol!

Cholesterol is NIET de OORZAAK van hart en vaatziekten

Cholesterol “slaat” ook niet neer in de bloedvaten van je hart! Evenmin als slib niet in de hoofdstroom van een snelstromende rivier kan neerslaan, dit kan alleen maar in traag stromende gedeeltes.
Dat er bij sommige patiënten cholesterol in de aderverkalkingen van dichtgeslibde bloedvaten aangetoond wordt, is alleen maar omdat het lichaam in een laatste poging om de bloedvaten met “aderverkalkingen” weer beter wil laten doorstromen, er wat cholesterol heen stuurt om de wand weer glad te maken. Hier is cholesterol dus een “laatste redmiddel”.

Dus hier ook een reden waarom cholesterol verlagen het aantal hartinfarcten dus absoluut niet verlaagt. Het resultaat van 60 jaar cholesterol verlagen is een enorme toename in hart en vaatziekten, beroertes, overgewicht, diabetes en kanker, nog maar te zwijgen van alle schadelijke bijwerkingen van deze medicijnen en de vele gevaren van het cholesterol verlagen.

De ware oorzaak moet gezocht worden bij de suikerinname (m.n. fructose). De hoge inname van geraffineerde suikers (en vooral tegenwoordig het industriële HFCS, maïsstroop, maar ook tegenwoordig de alom geprezen smoothies en vers fruitsap zorgen voor een snelle overdosering van fructose) zorgt voor permanente roofbouw van mineralen en vitamines en chronische laaggradige ontstekingen.


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ?

Meld je hier aan


Terug naar het hoofdmenu 

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Nieuw

14 daagse leverkuur

Webwinkel

Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats