Relatie BPA uit plastic en vroegtijdige geboorte


UNIVERSITY OF TEXAS MEDICAL BRANCH AT GALVESTON.

Volgens een nieuwe studie Aan de Universiteit van Texas ‘Medical Branch’ in Galveston, kunnen hogere concentraties van de algemeen voorkomende chemische en milieu vervuilende kunststof Bisphenol A, of BPA, in het bloed van een zwangere vrouw bijdragen tot vroegtijdige geboorte.

De nieuwe studie, geleid door Ramkumar Menon, assistent-professor in de afdeling verloskunde en gynaecologie op UTMB, in samenwerking met ‘Winthrop University Hospital and Kaiser Permanente Southern California’, vond dat zwangere vrouwen met hogere niveaus aan BPA in hun bloed meer kans hebben om hun kinderen te vroeg op de wereld te zetten in vergelijking met vrouwen met lagere niveaus.

De onderzoekers analyseerden bloedmonsters van zwangere vrouwen bij opname in het ziekenhuis voor de bevalling en van het vruchtwater tijdens de bevalling. Deze monsters werden verkregen langs de ‘Nashville Birth Cohort Biobank’. De studie werd onlangs gepubliceerd in ‘The Journal of Maternal-Fetal & Neonatal Medicine’.

"Vrouwen worden voortdurend blootgesteld aan BPA gebruikt in de bouw en coatings van voedselrecipiënten en het vrijkomen van de stof verhoogt in een magnetron of andere warmtebronnen," zei Menon. "In feite wordt BPA zo veel gebruikt dat bijna alle vrouwen in zekere mate worden blootgesteld.”

BPA is structureel vergelijkbaar met de vrouwelijke oestrogenen en bindt zich aan de oestrogeenreceptoren in het lichaam, inclusief aan deze die verantwoordelijk zijn voor ontstekingen. Abnormale ontsteking verhoogt het risico op een aantal zwangerschapscomplicaties zoals vroegtijdig water breken vroeg en vroeggeboorte. Dit is de eerste studie die de rol van BPA bij vroeggeboortes onderzoekt.

"Grootschalig gebruik van BPA in ons dagelijks leven en onze bevindingen dat alle mensen in zekere mate eraan worden blootgesteld suggereert dat contact met deze materialen onvermijdelijk is”, zei Menon. "Dit suggereert dat een beter begrip van hoe BPA de maternale fysiologie kan veranderen nodig is om het risico van nadelig zwangerschapsverloop te minimaliseren."

Het team bestudeert momenteel met behulp van cellen uit baarmoeder van zwangere vrouwen en vruchtvliezen de moleculaire paden om potentiële doelen voor interventie te identificeren.

Vertaling: Andre Teirlinck


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en iedere week de column van Ron Fonteine ontvangen ? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en ontvang meteen ook het Leefbewust ebook. Je email adres wordt niet aan derden verstrekt en uitsluitend voor deze nieuwsbrief gebruikt.

Aanmelden


Terug naar het hoofdmenu

 

Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Na 13.00 uur
email: info@ugamedia.com

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats