Olijfolie van eerste persing en hypertensie


Oliezuur plus een constellatie van kleine bestanddelen als een natuurlijke bloeddrukverlager.

De consumptie van olijfolie is goed, maar waarom? Gedurende 25 jaar is wetenschappelijk bewijs over dit onderwerp verzameld. Epidemiologische, klinische en dierstudies tonen aan dat de consumptie van olijfolie in de voeding, in plaats van andere bronnen van vetten, een bloeddrukverlagend effect heeft.

Wat bevat olijfolie van eerste persing dat zo gezond is? Olijfolie van eerste persing is een olieachtige product dat grote hoeveelheden oliezuur (een mono-onverzadigd vetzuur) bevat en een verscheidenheid aan kleiner hoeveelheden verbindingen, zogenaamd minorconstituenten, zoals koolwaterstoffen, fytosterolen, triterpeenalcoholen en fenolische verbindingen. Zowel oliezuur als deze kleine bestanddelen verlenen unieke bioactieve eigenschappen aan deze olie.

Hoe kunnen deze componenten beschermen tegen hoge bloeddruk? Ze beÔnvloeden de factoren geassocieerd met de pathofysiologie van hypertensie zoals vasculaire contracteerbaarheid en beschermen tegen cellulaire schade van hart en nieren en ondersteunen hun functionaliteit, wat een verlaging van de bloeddruk als gevolg heeft.

Is het een wonderingrediŽnt? Nee, het is gewoon een voedingsmiddel. Olijfolie van erste persing helpt bij het voorkomen en behandelen van hypertensie maar haar volle kracht ontstaat als deel van het Middellandse Dieet in een globale strategie voor een gezond en duurzaam leven.

###

Referentie: Lopez, S .; et al. (2016). Virgin Olive Oil and Hypertensie, Curr. Vasc. . Pharmacol, DOI: 10,2174 / 1570161114666160118105137

Vertaling: Andre Teirlinck


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ?

Meld je hier aan


Terug naar het hoofdmenu 

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Nieuw

14 daagse leverkuur

Webwinkel

Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats