Biologische klok regelt gedragsritmes door het sturen van signalen


NEW YORK UNIVERSITY

Een team van biologen hebben gevonden dat verschillende groepen van neuronen biologische klokken programmeren om ons gedrag te regelen door het sturen van berichten.

De studie, die verscheen in het tijdschrift ‘Nature Neuroscience’, focuste zich op de klokneuronen bij de fruitvlieg Drosophila en zocht naar het begrijpen van de grotere rol van de biologische klokken - ook wel bekend als circadiaanse ritmes.

"We weten al lang hoe klokneuronen de tijd vasthouden, maar we hebben nog niet begrepen hoe ritmes in een vrij klein aantal klokneuronen het gedrag van een heel dier bepalen ”, aldus Justin Blau, senior auteur en Professor aan het ‘NYU’s Department of Biology en aan de ‘NYU Abu Dhabi’. "Onze bevindingen onthullen een ‘circadiaans circuit' waarin signalen unidirectioneel van de ene set van neuronen naar de andere worden gestuurd en dit circuit verbindt klokneuronen aan de centrale hersengebieden die activiteit en slaap reguleren.”

In hun studies, vonden de wetenschappers dat de klokneuronen van de vlieg signalen sturen naar Leucokinin of LK, neuronen die op hun beurt signalen sturen naar de Leucokinin Ontvanger of LK-R, neuronen.

Klokneuronen hebben hun eigen moleculaire klok die hen in staat stelt op bepaalde tijdstippen van de dag te signaleren. Maar hoe wordt deze tijdsinformatie door de hersenen gestuurd? Blau en zijn team vonden dat de ritmische signalering van de klokneuronen ritmes drijft wanneer de ‘downstream ‘LK en LK-R neuronen signaleren - hoewel KL en KL-R neuronen zelf geen moleculaire klokken hebben.

De onderzoekers vinden ook ritmes in de signalering van DH44-expressieve neuronen - een andere set van neuronen ‘downstream” van de klokneuronen. Dus, concludeerden de onderzoekers, de overdracht van de klokritmes uit neuronen ‘downstream’ lijkt een algemeen mechanisme te zijn voor de manier waarop tijd door de hersenen stroomt.


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Na 13.00 uur
email: info@ugamedia.com

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats