Het afschuwelijke benzodiazepinen verhaal


Beste Ron,

Graag had ik via deze weg mijn persoonlijke benzo verhaal naar buiten willen brengen. De reden hiervoor is om de mensen te helpen nadenken over het gebruik van benzo's. In januari 2015 werd ik ernstig ziek. De medische zoektocht heeft twee maanden geduurd en na enkele onderzoeken vonden ze dan eindelijk de oorzaak voor de vreselijke pijnen in de maagstreek.

Ik had namelijk een zware maagontsteking opgelopen door de bacterie " helicobacter". Door de pijnen was eten ondenkbaar en verloor toen zelfs 12 kilo op ťťn maand tijd. Door de pijn kon ik ook niet meer slapen, met andere woorden na een tijdje werd ik een echt wrak. De dokter had me toen tijdens een opname het volgende voorgeschreven : Pandomed, Lormetazepam 1mg, Xanax 1mg, Sulpiride 200mg en een bettablokker (naam vergeten).

Bij het eindelijk vinden van de oorzaak kreeg ik er dan nog eens 3 soorten antibiotica erbij. Het innemen van de medicijnen gebeurde allemaal op een nuchtere maag daar ik niet kon eten door de ontsteking. Gelukkig verdween deze ontsteking na menige dagen met behulp van de antibiotica. Voor mij dan ook een reden om te stoppen met de voorgeschreven medicijnen. Mijn dokter vertelde me toen dat dit totaal geen probleem was om te stoppen gezien de kleine hoeveelheden en de korte duur van gebruik (5 tal weken). Voelde me toen ook opgelucht omdat ik totaal geen voorstander ben van medicijnen slikken.

Een week na het stoppen voelde ik me doodziek en ging terug naar de dokter, vertelde hem toen dat ik een ontwenningsgevoel had. Volgens hem was dit onmogelijk gezien de kleine hoeveelheden en de korte duur van gebruik, met andere woorden hij geloofde mij niet en zat het volgens hem tussen mijn oren. Laters ben ik via internet en homeopaat te weten gekomen dat deze medicijnen wel degelijk moeten worden afgebouwd. Enkele dagen later is de hel losgebarsten. Door het plotse stoppen van deze medicijnen ben ik toen (maart 2016) in een helse ontwenningsproces terechtgekomen met als gevolg een enorm lange post-withdrawal. En die tot op de dag van vandaag nog steeds zijn sporen nalaat. Bij de ene persoon is het na het stoppen of afbouwen na enkele weken wel klaar maar bij een klein percentage blijft het nog maanden in alle hevigheid doorzeuren.

Tot grote spijt behoor ik tot de kleine percentage waar het pas na meer dan een jaar weer normaal wordt.

Ik zal mij de vorige helse maanden levenslang blijven herinneren het waren maanden van de meest bizarre verschijnselen in mijn lijf en in mijn brein. Deze hel is met geen pen te beschrijven. Ik denk dat alleen degenen die het gehele proces van benzogebruik -afbouw en stop hebben meegemaakt, hier iets van zullen begrijpen en dan nog is het voor elk verschillend. Dit is een gevecht met de duivel. Mijn centraal zenuwstelsel heeft een grote dreun gekregen door de coldturkey en moet nu herstelt worden en dit duurt onmenselijk lang maar toch voel ik mij nu na maanden lang veel beter. Het gebeurt echt op een dag ga je je steeds beter voelen.

Buiten de maanden lange helse pijnen zie golven) in gans mijn lichaam had ik last van gedachten die me niet loslieten en die zeer beangstig waren. Gedachten die plots uit het niets opkwamen met de vraag hoe ik mij het beste van kant kon maken, gewoon verschrikkelijk. Vreselijke ontwenningsymptomen zoals beschreven in de manual van Dr. Ashton volgden elkaar op gedurende weken en maanden lang.

http://www.benzo.org.uk/amisc/dutchmanual.pdf

Ik ben suÔcidaal geweest, depressief, verward, ontvreemd, concentratieproblemen, cognitieve functies die uitvielen (blind aan linkeroog, vreselijke angstaanvallen, brainzaps, enz.. Vele malen heb ik gedacht dit komt nooit meer goed.

Gelukkig ben ik tijdens mijn vijfde ontwenningsmaand op een forum met lotgenoten terechtgekomen. Een onbekende wereld ging voor mij open. Hier heb ik enorm veel steun gehad waarvoor dank aan al deze mensen. Herkenning bij anderen van de ontwenningsverschijnselen gaf me vaak de kracht om door te gaan. Het is een waanzinnige eenzame strijd vol onbegrip van vrienden, familieleden en dokters. Aan benzogebruikers die gestopt zijn of aan het afbouwen zie je aan de buitenkant helemaal niks.

Het is vreselijk en onvoorstelbaar hoe artsen in BelgiŽ en Nederland omgaan met het voorschrijven van benzo's. Er bestaat een echt ongelooflijke miskenning van het benzoprobleem. Het wordt te gemakkelijk voorgeschreven, voor vele artsen zijn de bijwerkingen en de afschuwelijke ontwenningsverschijnselen onbekend terrein. Hierdoor kunnen artsen geen goede begeleiding geven laat staan om duidelijke afspraken te maken met hun patiŽnten over de duur van het gebruik en hoe weer te stoppen. Het is volgens mij van zeer groot belang dat mensen weten wat hen te wachten staat als zij willen stoppen.

Om mijn persoonlijke strijd een doel te geven voel ik de drang om deze onbegrepen en ongekende strijd naar buiten te brengen zodat anderen hiermee geholpen kunnen worden zodat zij bespaart blijven van deze hel. Of eventueel de nodige steun kunnen krijgen van lotgenoten op : forumhttp://forum.verslavingdebaas.nl/ , want spijtig genoeg ben ik niet het enige slachtoffer, op het forum staan er nog vele andere schrijnende verhalen. Ik hoop ook echt dat steeds meer mensen dit forum gaan vinden.

Omdat ik niet echt weet hoe ik een groot aantal mensen kan bereiken vraag ik jou om hulp. Ik ben een zekers van dat wij hiermee mensenlevens kunnen redden.

Met vriendelijke groeten.

Benzoslachtoffer

PS. : zie hier nog een ander forum benzobuddies.org


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ? Ontvang dan elke vrijdag onze nieuwsbrief met het overzicht van nieuwtjes en videos van die week.

Lees verder


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Supersmoothies

Webwinkel

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats