Sproeien vanuit de lucht ter bestrijding van muggen geeft een verhoogd risico op autisme bij kinderen


Volgens een nieuwe studie blijkt dat het verspreiden van pesticides vanuit vliegtuigen het risico op autisme bij kinderen die geboren worden in deze gebieden, sterk verhoogt.

American Academy of Pediatrics.

BALTIMORE, MD - Nieuw onderzoek gepresenteerd op ‘Pediatric Academic Societies 2016’ suggereert dat het gebruik van vliegtuigen om antimug pesticiden te spuiten het risico op autisme en ontwikkelingsachterstand bij kinderen verhoogt.

De studie werd gepresenteerd onder de naam “Aerial Pesticide Exposure Increases the Risk of Developmental Delay and Autism Spectrum Disorder.” De wetenschappers voerden hun onderzoek uit in een moerassig gebied in het centrum van New York, waar elke zomer vliegtuigen worden ingezet voor het spuiten van pyrethroïde bestrijdingsmiddelen.

De pesticiden worden gebruikt tegen de muggen die het oostelijk equine encefalitis virus dragen dat kan leiden tot zwelling van de hersenen en het ruggenmerg bij de mens. Zij vonden dat kinderen, uit de streek waar sinds 2003 vliegtuigen de pesticiden verspreiden, ongeveer 25 procent meer kans hebben op autisme of ontwikkelingsachterstand vergeleken met de kinderen uit streken waar de middelen handmatig worden verspreid onder de vorm van korrels of met behulp van slangen of gecontroleerde druppelaars.

"Andere studies hebben al aangetoond dat blootstelling aan pesticiden het risico van een kind op autisme of ontwikkelingsstoornissen doet verhogen," aldus hoofdonderzoeker Steven Hicks, MD PhD. "Onze bevindingen tonen aan dat de manier waarop bestrijdingsmiddelen worden gedistribueerd het risico beïnvloeden. Het voorkomen van door muggen overgebrachte encefalitis is een belangrijke taak voor de volksgezondheid," zei hij. "Gemeenschappen die pesticideprogramma's gebruiken voor de controle van de mosquitos zouden kunnen overwegen de blootstelling van kinderen aan pesticiden tot het minimum te herleiden met inbegrip van het gebruik van alternatieve methoden."

Vertaling: Andre Teirlinck


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ? Ontvang dan elke vrijdag onze nieuwsbrief met het overzicht van nieuwtjes en videos van die week.

Lees verder


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Supersmoothies

Webwinkel

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats