Studie onthult subtiele brein verschillen in mannen met autisme


Uit onderzoek van het King's College in London is gebleken dat subtiele brein verschillen in volwassen mannen, met het Autism spectrum disorder (ASD) vrij vertaald autisme spectrum stoornis, voorkomen ,wat verklaart waarom symptonen aanhouden in volwassenheid in sommige mensen met de aandoening.

ASD treft ongeveer 1 op de 100 mensen in Engeland en heeft een spectrum van condities die zich uiteenlopend openbaren in diverse mensen. Mensen met ASD kunnen varierende niveaus van achterblijvende ontwikkeling hebben in drie algemene gebieden, wat inhoudt: gebrek in sociale interacties and wederzijds begrip, repetitief gedrag en beperkte interesses, en gebrek in taal en communicatie.

De studie, vandaag gepubliceerd in The Brain Journal, heeft een nieuwe breinafbeeldingen methode om gewijzigde breinverbindingen in mensen met ASD te indentificeren De onderzoekers gebruikten Diffusion tensor imaging (DTI), een Magnetisch Resonance Imaging (MRI) techniek, om netwerken van witte materie te vergelijken in 61 volwassenen met ASD and 61 checks. Witte materie bestaat uit grote bundels van zenuwcellen die verbonden z ijn met verschillende gebieden in het brein en communicatie toelaat.

De scans laten zien dat mannen met ASD verschillen in breinverbindingen hebben in de frontale lob, een deel van het brein dat verantwoordelijk is voor taal en sociale interactie.

In het bijzonder hadden deze mannen een vergrote ontwikkeling van connecties bestaande uit witte materie aan de linkerkant van het brein, de boogvormige bundel, welke is belast met taal. De verschillen in de boogvormige bundel, die de gebieden van het brein betreffende het begrijpen van worden en gebieden gerelateerd tot de spraak productie verbinden, waren specifiek in degenen die een behoorlijke geschiedenis van vertraagde echolalia hadden. Vertraagde echolalia komt vaak voor in ASD en uit zich in papagaaiachtige repetitie van woorden en zinnen.

ASD was ook geassocieerd met onderontwikkeling van witte materie in de linker boogvormige bundel, welke een belangrijke rol speelt in gezichts herkenning.

Dr Marco Catani from the Institute of Psychiatry, Psychology & Neuroscience (IoPPN) at King's College London, said: 'White matter provides key insights which allow us to paint a precise picture of how different parts of the brain develop during critical periods in childhood.

Doktor Marco Catani werkzaam in het Instute of Psychiatry, Psychology & Neuroscience (IoPPN) in King's College London, zei: "Witte materie geeft belangrijke inzichten welke ons een precies beeld geeft hoe verschillende delen van het brein zich ontwikkelen tijdens cruciale periodes in de kindertijd"

"We hebben subtiele brein verschillen gevonden in mannen die op zeer jonge leeftijd zware problemen hadden met communicatie en sociale interactie. De verschillen schijnen te blijven zelfs als ze op een of andere manier hebben geleerd met deze moeilijkheden om te gaan in het volwassen leven".

"Het is belangrijk te vermelden dat de brein verschillen alleen waarneembaar zijn met specifieke research technieken die we nu tot onze beschikking hebben. Deze verschillen zijn heel erg subtiel en potentieel omkeerbaar. Dankzij neuroimaging studies zoals deze, wordt het op een dag waarschijnlijk mogelijk om de ontwikkeling van deze defecte brein connecties te stimuleren, of om te voorspellen hoe mensen met autisme gaan reageren op behandeling".

Dr Cataini voegde toe: "In onze studie hebben we geen vrouwen en kinderen onderzocht, dus het zou interessant wezen of dezelfde verschillen bestaan in deze groepen. Bijvoorbeeld in onderzoek is gebleken dat vrouwen veerkrachtiger zijn dan mannen als het gaat om autisme, dus het zal belangrijk zij als dit biologisch is verklaard in hun brein ontwikkeling".

Vertaling: Irma van Dijk


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats