Waarom autisme, mentale- en leerstoornissen epidemische vormen aannemenÖ


Door Els Raatgever

In onze veeleisende en complexe samenleving hebben we te maken met veel onnatuurlijke milieu- en emotionele stressfactoren. Autisme, depressie, mentale- en leerstoornissen kunnen veroorzaakt worden door de volgende 5 ďovertredersĒ van onze gezondheid:

1. Gebrek aan essentiele mineralen - vandaag de dag missen we een grote hoeveelheid magnesium, jodium, andere essentiŽle (spoor)elementen en nutriŽnten in ons voedsel. Als het lichaam onvoldoende mineralen heeft, kiest het ervoor om deze mineralen te vervangen door mineralen van Ďmindere kwaliteití, zoals halogenen die toevallig in ons lichaam aanwezig zijn. In tijden van jodiumtekort in het lichaam bijvoorbeeld, binden fluoride en bromide zich aan de receptorplaatsen van het hersenmembraan, schildklier cellen, etc. omdat ze een met jodium vergelijkbare atomische grootte en moleculaire structuur hebben. Hierdoor probeert het lichaam een jodium-actief proces van belangrijke chemische kettingreacties te handhaven. Hoewel de gebrekkige vervanging van jodium naar halogeen niet optimaal is, kan de stofwisselingsfunctie in het lichaam toch enigszins doorgaan. Gebrek aan essentiŽle nutriŽnten, zoals jodium of magnesium, maakt het daarom moeilijk om halogenen en zware metalen kwijt te raken omdat ze (tijdelijk) nodig zijn om de metabolische kettingreactie gaande te houden.

Een gebrek aan mineralen kan ernstige emotionele gezondheidsproblemen veroorzaken zoals chronische depressie, angstgevoelens en stress.

2. Gifstoffen Ė Toxiciteit van metalen en halogenen zoals aluminum en kwik in bijv. amalgaam, deodorant, vaccins, cosmetica, aluminium (potten en pannen), toxische gassen in bijv. huishoudelijke schoonmaakmiddelen, vloerbedekking, industrieel afval, pesticiden (zoals Roundup), parabenen, gefluorideerd water en andere produkten (bijv. tandpasta en zelfs ingeblikt voedsel!), ftalaten (plastic waterflessen, bonnetjes van supermarkt & parkeerplaats), kunstmatige kleurstoffen in voedsel, loden waterleidingen, verf op lood-basis, etc. Allemaal ondermijnen ze het immuunsysteem. Natuurlijke ontgiftingssystemen raken overbelast, waardoor het moeilijker wordt om ziekteverwekkers te bestrijden en onze lichamelijke, emotionele en mentale gezondheid te behouden.

Vaccinatieprogrammaís kunnen prionen, halogenen, zware metalen en andere gifstoffen bevatten en al bij de geboorte zorgen voor een groter risico op verstoring van het mentale en lichamelijke gezondheidsevenwicht.

3. Pathogenen - Begin 1960 was al bekend dat neurologische en psychiatrische ziektes in verband stonden met spirochete infecties (bacteriŽn). Sommige pathogenen die in verband gebracht worden met emotionele en mentale stoornissen zijn: Borrelia, Rickettsia, Babesia, Bartonella, Epstein Barr virus, Toxoplasma gondii parasite, RabiŽs virus, Traponema Pallidum, Mycoplasma en vele andere pathogenen.

Er is een sterk verband gevonden tussen Borrelia, co-infecties (Lyme) en autisme.

Pathogene micro organismen zijn op veel manieren een belasting voor ons systeem. Ze zijn zeer intelligent en in staat om neurotransmitters (signaalmoleculen) na te bootsen, die ons gedrag en stemming beÔnvloeden. Pathogenen Ďstelení nutriŽnten zoals mineralen en vitaminen, zonder onderscheid te maken waar ze vandaan komen; voedsel of dure multivitaminen die we in de winkel kopen om ons immuunsysteem te versterken worden op dezelfde manier geconsumeerd door deze brutale Ďgastení.

Als er zware metalen en andere gifstoffen binnenkomen, verzwakt het lichaam en wordt vatbaarder voor een aanval van pathogenen die het risico zullen verhogen op zowel lichamelijke als mentale ziektes.

Pathogenen, hun biotoxinen en endotoxinen (zoals zware metalen), kunnen op vele manieren overgebracht worden, zelfs van moeder op foetus (inrauterine), wat onmiddellijk belastend is voor het ongeboren kind en Ė indien niet op de juiste manier behandeld Ė het algehele fysieke en mentale welbevinden op de proef stellen.

(Meer informatie over pathogenen in relatie tot autoimmuun aandoeningen, autisme en mentale stoornissen, zie onderstaande link*)

Dieet en Dysbiose Ė Symbiose betekent Ďharmonieus levení. Goeie bacteriŽn zijn vereist als het lichaam in balans is. In een gezond lichaam reguleert een responscircuit het evenwicht waardoor geen specifieke overbelasting kan plaatsvinden. Goeie darmbacteriŽn helpen ons met de spijsvertering, opname en productie van vitaminen, reguleren groei van schadelijke micro organismen en houden de darmcellen goed gevoed door het creŽren van korte keten vetzuren. Dysbiose treedt op als de pathogenen (slechte bacteriŽn) het overnemen. Dysbiose kan optreden in het spijsverteringssysteem, maar ook overal in het lichaam of op de huid. Infectie door biotoxinen (afvalproducten van bacteriŽn) en gebrek aan nutriŽnten kan een verwoestend effect hebben op de hersenen. Serotonine, een belangrijke neurotransmitter die stemming en geheugen beÔnvloedt, wordt voor 95% geproduceerd in de darmen. Als daar dysbiose en infectie heerst vermindert de serontonineproductie met als gevolg uitingen van chronische depressie, angst en andere mentale stoornissen. De omstandigheden kunnen zelfs verslechteren door gebruik van antibiotica. Zij zullen in de meeste gevallen een flink aantal slechte bacteriŽn elimineren, maar ook een groot aantal goede bacteriŽn en daardoor het systeem zelfs meer verzwakken.

Recente studie toont het verband aan tussen autisme en problemen met normale darmbacteriŽn. Men heeft zelfs een nooit eerder ontdekte bacterie geÔsoleerd die zeer gangbaar is in de darmen van mensen met autisme.

Pasgeboren babyís en jonge kinderen die zich nog niet verbaal kunnen uiten worden zelden correct gediagnosticeerd en daarom niet op de juiste manier behandeld. Op latere leeftijd wordt hun aandoening vaak gelabeld met ADHD, autistic spectrum disorder (ASD), attaque en andere mentale- en gedragsstoornissen.

Pathogenen zijn niet alleen Ďde slechterikení. Ze kunnen deels nuttig voor ons zijn. Mensonvriendelijke mineralen (zoals halogenen) staan ook op hun menu, die ze absorberen (eten) en door dit proces worden toxinen ingekapseld en op deze manier minder schadelijk voor ons. In het algemeen echter kunnen pathogene infecties, zware metalen en halogenen leiden tot fysieke en mentale stoornissen.

4. Emotioneel trauma - onopgeloste toxische (negatieve) emoties kunnen geblokkeerd raken in het lichaam of vast blijven zitten in het energieveld (aura) en zich schuil houden in het onderbewustzijn. Emotioneel geblokkeerde energie heeft zijn eigen frekwentie die onze gezondheid verstoort en aantast. Toxische emoties kunnen energetisch door eerdere generaties doorgegeven worden; een informatie afdruk kan plaatsvinden op zowel fysiek als mentaal niveau. Er is veel epigenetisch en PNI (psychoneuroimmunologie) onderzoek gedaan naar dit fenomeen en er zijn al vele bevindingen en wetenschappelijke artikelen gepubliceerd.

Energetisch overgedragen of zelf ondervonden trauma, zelfs in de eerste beginfase van ons leven, tast het immuunsysteem zelfs verder aan, wat natuurlijke ontgiftingsprocessen tot een regelrechte uitdaging maakt.

Een dramatische exponentiŽle groei van zowel mentale als fysieke stoornissen in de laatste 20 jaar wordt gerelateerd aan een vijfde serieuze aanslag op onze gezondheid:

5. Electrisch Magnetische Frekwenties (EMF) van Wifi, smartmeters, compact fluorescente gloeilampen (CFL's), draadloze electrische apparatuur, smartphones, etc. De electrisch magnetische frekwenties zorgen ervoor dat de pathogenen die zich in ons lichaam bevinden aggressiever gaan gedragen. Om zich te verdedigen tegen EMF straling geven pathogenen meer gifstoffen af in het lichaam. Deze giftstoffen verstoren ook de bio-electrische en magnetische velden van al onze cellen en neuronen in het bijzonder. Het is ook bewezen dat EMF de schimmelgroei binnenshuis beinvloedt. Sommige neurotoxische schimmeluitscheidingen (gassen) kunnen de bloed-hersenbarriere doordringen en problemen veroorzaken aan het centraal zenuwstelsel, zoals cognitieve- en gedragsveranderingen, ataxie en stuiptrekkingen.

* Rol van Chronic Bacterial and Viral Infections in Neurodegenerative, Neurobehavioural, Psychiatric, Autoimmune and Fatiguing Illnesses: Part 2: http://www.bjmp.org/content/role-chronic-bacterial-and-viral-infections-neurodegenerative-neurobehavioural-psychiatric-a

Hoewel veel gezondheidskwesties, zowel fysiek als mentaal, worden veroorzaakt door bovengenoemde ernstige bezwaren, kunnen zij met succes behandeld worden! Sterker nog, we hebben veel prachtige genezingen gezien bij patienten die voor het herstel dachten dat er voor hen geen behandeling meer mogelijk was...

Een gezond evenwicht van bacterien kan geschapen worden door voedingsmiddelen, specifieke therapeutische behandelingen zoals Medical Biomagnetism, Psychosomatic Energetics en Guasha, en sommige simpele aanpassingen in de levenswijze. Zware metalen en andere giffen kunnen effectief behandeld worden door bepaalde ontgiftingskuren toe te passen, pH niveaus te normaliseren, gezond eten, een gezonde omgeving creeren en ontspanningsoefeningen.

Voor advies en/of meer informatie over chronisch stress syndroom, angst, depressie, ADD, autisme, ziekte van lyme, chronische vermoeidheid, burnout of andere gezondheidsaandoeningen: bel +31 (0)6 14 95 0123, of email info@deqivanwest.nl

Auteur: Els Raatgever

Vertaling: Ellen Lam


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Na 13.00 uur
email: info@ugamedia.com

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats