Meer bewijs dat tv-advertenties het drankgedrag van kinderen kunnen be´nvloeden


JOURNAL OF STUDIES ON ALCOHOL AND DRUGS.

PISCATAWAY, NJ - Hoe meer reclame kinderen voor bepaalde merken van alcohol te zien krijgen, hoe meer ze ervan consumeren, volgens een nieuwe studie.

Het onderzoek, gepubliceerd in het septembernummer van het Journal of Studies on Alcohol and Drugs, versterkt de stelling dat alcoholReclame het alcoholgebruik bij minderjarigen be´nvloedt. Het suggereert verder dat tv-advertenties echt invloed hebben op de hoeveelheid alcohol die kinderen drinken.

Vorige studies hebben aangetoond dat minderjarigen vaak een voorkeur hebben voor de merken van alcohol die ze geadverteerd zien.

"Maar critici zouden kunnen zeggen, zeker, advertenties hebben invloed op de merken die minderjarigen kiezen, maar niet op of ze al of niet drinken, of hoeveel ze drinken in totaal", zegt Timothy Naimi, MD, MPH, hoofdonderzoeker van de nieuwe studie en universitair hoofddocent gemeenschapsgezondheid wetenschappen aan de Boston University School of Public Health.

Maar hij zei dat de bevindingen van zijn team dat argument van de tafel vegen: Hoe meer kinderen in contact komen met merkspecifieke alcoholadvertenties op tv, hoe groter de totale hoeveelheid die zij verbruiken van die merken, zelfs na correctie voor de consumptie van alle niet-geadverteerde merken. Deze aanpassing is van belang, aldus Naimi, omdat ze rekening houdt met het feit dat mensen die meer televisie kijken de neiging hebben om meer te drinken.

De bevindingen zijn gebaseerd op een nationale steekproef van 1.031 13- tot 20-jarigen, die zeiden dat ze alcohol hadden gedronken in de afgelopen maand. Hen werd gevraagd of ze in de afgelopen maand ÚÚn van de 20 populaire tv-shows gesponsord door alcohol commercials hadden bekeken. Zij meldden ook hun consumptie van de 61 merken in die commercials.

Vertaling: Andre Teirlinck


Online winkelen

- Op zoek naar natuurlijke
ipv synthetische supplementen ?


Nuttige links

- Word lid van onze besloten groep op Facebook
- Ontvang voortaan onze wekelijkse nieuwsbrief
- Ontdek onze ruim 400 thema pagina's
- Download alle thema dossiers en columns in PDF formaat (leden)
- Wordt ook lid en krijg voordeel en extra informatie


Terug naar het hoofdmenu

 

 

 


View My Stats