Nieuwe studie kijkt naar verhouding nicotine tov lichaamsgewicht en voedselinname


Oxford University Press USA

In een vandaag gepubliceerde studie in Nicotine & Tobacco Research laat in een zorgvuldig gecontroleerde reeks van studies zien wat het effect is van
het zelf toedienen van nicotine bij ratten op het lichaamsgewicht onafhankelijk van de voedselinname.

De auteurs van de studie onderzochten het effect van het verminderen nicotine doses op het lichaamsgewicht en uit de resultaten blijkt dat verlaging van de dosis nicotine van hoog naar laag resulteerden in aanzienlijke gewichtstoename. Bij ratten met een maximaal versterkende dosis nicotine, nam het lichaamsgewicht toe tijdens de 20-daagse studieperiode met ca 40% ondanks dat er geen verandering was in de voedselinname.

De hoofdauteur, Laura Rupprecht zei: "De bevindingen zijn belangrijk in het
kader van mogelijke productnormen die vereist worden bij zeer lage nicotine in sigaretten, omdat ze aangeven dat lagere nicotinegehalte nog steeds het lichaamsgewicht doen verminderen, wat een motivatie kan zijn om het gebruik en de blootstelling aan schadelijke chemische stoffen in sigarettenrook te verminderen. "

De resultaten van de vier experimenten in de studie tonen aan dat de gewicht-onderdrukkende eigenschappen van nicotine kan optreden door middel van processen die los staan van die bijdragen aan nicotine verslaving. Een beter begrip van de afzonderlijke neurobiologische mechanismen die verantwoordelijk zijn voor de nicotine verslaving en lichaamsgewichtsregulering kan zorgen voor nieuwe mogelijkheden in de ontwikkeling van obesitas medicatie.

Vertaling: Pieter Tau


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ? Ontvang dan elke vrijdag onze nieuwsbrief met het overzicht van nieuwtjes en videos van die week.

Lees verder


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Supersmoothies

Webwinkel

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats