ADHD of gewoon onvolwassen?


Attention-Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) wordt meestal gediagnosticeerd in de kindertijd en manifesteert zich als een onvermogen om aandacht te geven en activiteiten en impulsen te controleren. Sommige rapporten geven een prevalentie aan van maximaal 15% in westerse landen. Hoewel de oorzaken van ADHD nog niet bekend zijn vond een nieuwe studie, gepland voor publicatie in ‘The Journal of Pediatrics’ dat de leeftijd dat een kind op school binnenkomt een effect kan hebben op de diagnose van ADHD.

Dr. Mu-Hong Chen en collega's van Taipei en Taoyuan, Taiwan, onderzochten gegevens van 378,881 kinderen tussen 4 en17 jaar over de periode 1997-2011 en evalueerden de prevalentie van het krijgen van de diagnose van ADHD en/of het voorschrijven van ADHD medicatie. Met behulp van de Taiwanese jaarlijkse cut-off geboortedatum van 31 augustus voor schoolbezoek, vergeleken de onderzoekers de jongste kinderen in een klas (degenen die zijn geboren in augustus) met de oudste (degenen die zijn geboren in september) en beoordeelden of leeftijd geassocieerd is met de diagnose ADHD en/of medicijnen.

Wanneer we kijken naar de database als geheel hadden kinderen geboren in augustus meer kans te worden gediagnosticeerd met ADHD en/of ontvangen van ADHD medicatie dan degenen geboren in september. Bij analyse volgens leeftijd hadden alleen kinderen in de kleuterschool of lagere school geboren in augustus een verhoogd risico op te worden gediagnosticeerd met ADHD en het ontvangen van ADHD medicatie. Echter, tieners geboren in augustus hadden geen verhoogd risico op ADHD diagnose. Dit kan betekenen dat het verhogen van de leeftijd en volwassenheid de impact van de geboortemaand op ADHD-diagnoses vermindert.

Wereldwijd is het aantal kinderen en tieners dat wordt gediagnosticeerd met ADHD of medicatie voor ADHD krijgt, sterk toegenomen. Uit onderzoek blijkt dat de relatieve leeftijd die een benadering kan zijn van de neurocognitieve toestand, de kans op ADHD diagnose en medicatie kan verhogen. Volgens Dr Chen, "Onze bevindingen benadrukken het belang van aandacht voor de leeftijd van een kind bij de diagnose van ADHD en het voorschrijven van medicijnen voor de behandeling ervan.”

Vertaling Andre Teirlinck

 


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Na 13.00 uur
email: info@ugamedia.com

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats