Kinderen met ADHD kunnen profiteren van een gezonde leefwijze

Amerikaanse universiteit

Een nieuwe studie toont aan dat kinderen met Attention Deficit Hyperactivity Disorder die een minder gezonde leefwijze hebben dan niet-ADHD jongeren, suggereert dat ze kunnen profiteren van de verbetering van keuzes in levensstijl, zoals het verhogen van het waterverbruik, het verminderen van achter het scherm zitten en minstens ťťn uur lichamelijke activiteit per dag te krijgen.

De aandoening wordt meestal behandeld met recepten als Adderall of Ritalin, maar veel ouders maken zich zorgen over de bijwerkingen van deze medicijnen, en zijn geÔnteresseerd in alternatieve manieren om de symptomen te minimaliseren bij hun kinderen. De nieuwe studie, online gepubliceerd in het Journal of Attention Disorders, is de eerste die het totaal aantal met gezonde levensstijlgedrag onderzocht van kinderen met ADHD, in vergelijking met kinderen die zich normaal ontwikkelden.

"Veel ouders van kinderen met de diagnose ADHD willen niet dat hun kinderen daarvoor medicatie krijgen ", zegt Kathleen Holton, hoofdauteur van de studie en assistent professor in de American University's Department of Health Studies en lid van de AU Center for Behavioral Neuroscience. "Een gezonde levensstijl van hun kinderen kan een effectieve bijdrage leveren hetzij naast, of in plaats van de traditionele ADHD medicijnenĒ.

Holton en co-auteur Joel Nigg, van de Oregon Health & Science University, bekeken of kinderen van 7 tot 11 jaar al dan niet met de sleutel van gezondheids aanbevelingen voor deze leeftijdsgroep, werden gevolgd door de American Academy of Kindergeneeskunde, de National Sleep Foundation, en het Amerikaanse Ministerie van Landbouw.

Er wordt aanbevolen niet meer dan 1 tot 2 uur totaal dagelijks achter het scherm te zitten; tenminste 1 uur fysieke activiteit per dag; het beperken van consumptie van dranken gezoet met suiker; 9-11 uur slaap per nacht; en het consumeren van 7 tot 10 glazen water per dag, afhankelijk van de leeftijd. Holton en Nigg creŽerden een lifestyle-index om het totaal te vatten in gezonde levensstijl gedrag, aangehangen door 184 kinderen met ADHD in vergelijking met een controlegroep van 104 niet-ADHD jeugd.

Volgens de studieresultaten hadden kinderen met ADHD die kunstmatig gezoet sap prefereerden, minder kans om meer dan een uur per dag te lezen, of meer dan twee uur tv te kijken, en de kans om doordeweeks aan minder uren lichamelijke activiteit deel te nemen. Ouders van kinderen met ADHD zouden ook meer dan waarschijnlijk melden dat hun kinderen moeite hebben met in slaap te vallen, bezorgdheid rapporteren over de slaapgewoonten van hun kind, en vrezen dat de slaapproblemen kunnen leiden tot gedragsproblemen. Deze associaties hielden zelfs in dat die kinderen momenteel geen ADHD medicatie hadden, waarvan bekend is dat deze slaapstoornissen veroorzaken.

"Ouders van kinderen met ADHD moeten met hun kinderarts bespreken hoe het gezondheidsgedrag te verbeteren, zoals achter het scherm zitten, door de tijd te beperken, fysieke activiteit aan te moedigen, de slaaproutine verbeteren en water drinken in plaats van andere dranken, "zei Holton.

Vertaling Shanti Onneweer


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Ontvang iedere vrijdagochtend de Leefbewust Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes per email ? Ontvang dan elke vrijdag onze nieuwsbrief met het overzicht van nieuwtjes en videos van die week.

Lees verder


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig?

0346-330038 (ma/vr)
9.00 - 13.00 uur

Menu

Naar de voorpagina
Alle thema paginas
Contact

Supersmoothies

Webwinkel

Gratis nieuwsbrief

 

 

 

 


View My Stats