Vuilnis milieuvriendelijk


Column Pauline Laumans

Krijgt u ook steeds meer containers om vuilnis bij u thuis gescheiden op te bergen en af te leveren aan de plaatselijke vuilnisdienst?

Moet u ook elke keer alert zijn wat u in welke bak moet gooien?

Rijdt u ook vaak kilometers ver om vuilnis netjes gescheiden af te leveren?

Weet u niet meer welke container nu weer aan de straat gezet moet worden?

HET KAN VEEL BETER
Immers op de vuilverwerkingsbedrijven kunnen ze als ze met de tijd zijn meegegaan inmiddels al het waardevolle spul uit uw en mijn vuilnis halen. Zo kunnen ze er koper, goud, papier, kleding, hout en ik weet niet wat allemaal uithalen als ze willen. Dan hoeft er geen vuilnis verbrand te worden, maar kan het hergebruikt worden.

En dat willen is nou net het probleem. Zolang de overheid de burger opzadelt met sorteren thuis en extra kilometers rijden (belasting milieu) zullen de vuilnisverwerkingsbedrijven niet overgaan tot duurzaam scheiden van het afval. U zou dan al uw vuilnis in een bak kunnen doen.

Indien dat laatste het geval zou zijn, zou immers bijna al het afval kunnen worden hergebruikt. En dat is hard nodig. Want niet alleen raken veel grondstoffen op, we vervuilen ook het milieu waar we wonen met dit afval. En daardoor leven we steeds vaker op grond met teveel gif erin. Grond die vervuilt is waar we voedsel op verbouwen, wat dieren en wij weer eten, waardoor we ziek worden en niet meer weten dat we zelf aan de basis daarvan staan.

Helpt u mee om de plaatselijke en landelijke overheid te bewegen om bijna 100% milieuvriendelijk afval te recyclen? Steek dan eens uw vinger op. Praat met de wethouders en andere bestuurders. Schrijf een ingezonden stuk. Laat van u horen.

Het gevolg NEDERLAND WORDT SCHONER en u wordt niet ziek.



Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes

+ Ebook Leefbewust Handboek
+ Ebook Voedzame tradities
+ Ebook Natuurwetten Dr Hamer

Opgelet: mocht je niets ontvangen controleren dan altijd even je spammap.


Je email adres

Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats