Nadert het einde van het grootste medische schandaal?


Kort geleden publiceerde Nina Teicholz, schrijfster van The Big Fat Surprise, een artikel in British Medical Journal, waarin zij het deskundigenrapport achter de nieuwe Voedingsrichtlijnen voor Amerikanen in de VS bekritiseert.

Lees hier ook de vele reacties op haar artikel:
http://www.bmj.com/content/351/bmj.h4962
http://www.bmj.com/content/351/bmj.h4962/rapid-responses

De richtlijnen zijn ook door wetenschappers bekritiseerd. Lees bijvoorbeeld het gedetailleerde verslag door Edward Archer en zijn medewerkers van de Universiteit van Alabama. Zelf ben ik natuurlijk niet verbaasd, want ik heb 17 jaar geleden al geprobeerd deze gigantische misvatting uiteen te zetten in een 18 pagina’s lang verslag in de Journal of Clinical Epidemiology. Er is tijd nodig om waarheden boven tafel te krijgen.

http://www.mayoclinicproceedings.org/article/S0025-6196(15)00319-5/fulltext
http://www.nmsociety.org/docs/aboutfat/The-Questionable-Role-of-Saturated.pdf

Je hebt waarschijnlijk wel gehoord van het recente WHO-rapport, waarin 22 andere ‘experts’ concludeerden dat rood vlees kankerverwekkend is. Nog een voorbeeld van hoe zogenaamde ‘deskundigen’ de wetenschap verkeerd interpreteren. Over die onzin kun je meer lezen op de blog van Zoe Harcombe, een van onze leden.

http://www.zoeharcombe.com/2015/10/world-health-organisation-meat-cancer/

Ook wordt steeds beter begrepen dat er maar minuscule voordelen zitten aan de behandeling met statines en dat er veel risico’s aan vast zitten. Steeds vaker openen de belangrijkste kranten hun pagina’s voor kritische artikelen. Voor diegenen die Frans verstaan, stond er kort geleden een interessant artikel met kritiek op de cholesterolcampagne in La Nouvelle Observateur. Een ander moedig blad is The Guardian. Lees bijvoorbeeld maar eens het recente artikel van de Britse cardioloog Aseem Malhotra.

http://teleobs.nouvelobs.com/la-selection-teleobs/20151006.OBS7198/a-voir-ce-soir-le-danger-du-cholesterol-mythe-ou-realite.html
http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/nov/01/drugs-pharma-doctors-patients

Ik heb al eerder verteld over de briljante video van Justin Smith, Statin Nation. Kort geleden heeft hij Dr. Mercola toestemming gegeven zijn nieuwe versie van deel 2, samen met deel 3 online te zetten. Ze zijn gratis te lezen tot 27 november. Dr. Mercola zegt: ‘In deel 3 “What really causes heart disease” heb ik geprobeerd de hypothese uit te leggen die ik zes jaar geleden samen met Kilmer McCully, de ontdekker van het verband tussen homocysteïne en atherosclerose, heb gepubliceerd.’

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/11/21/statin-nation-2.aspx
http://mercola.fileburst.com/PDF/Ravnskov%20McCully%20Vulnerable%20plaque%20formation.pdf

Veel diabetici hebben me gevraagd waar ze een arts kunnen vinden die advies geeft over het LCHF (Koolhydraatarme/Vetrijke) dieet. Hier volgt een lijst met meer dan 400 artsen in de VS die dit doen en nog een paar uit andere delen van de wereld. Als je zelf arts bent en het dieet volgt, stuur dan alsjeblieft je gegevens op naar Jimmy Moore: livinlowcarbman@charter.net en we zullen je aan de lijst toevoegen.

http://lowcarbdoctors.blogspot.se/

Uffe Ravnskov

Als de wetenschappelijke taal in de artikelen misschien wat problemen voor je oplevert: de meeste onderwerpen die ik hier genoemd heb, worden in een wat eenvoudiger taalgebruik uitgelegd in mijn boeken, dus dan zou je die kunnen raadplegen.

http://www.ravnskov.nu/my%20books.htm

In De Cholesterol Leugen heb ik ook beschreven hoe het mogelijk was dat de hele wereld decennia lang werd verleid; doordat alle tegenstrijdige waarnemingen werden genegeerd; door het verdraaien en overdrijven van triviale bevindingen; door studies met tegengestelde resultaten zodanig te citeren dat het lijkt alsof ze ondersteuning bieden aan de theorie; en door het werk van kritische wetenschappers te negeren of te bespotten. De boeken zijn te verkrijgen bij Amazon.

Mijn eerste boek, “The Cholesterol Myth”, is nu gratis verkrijgbaar (Engelse versie) online of als e-boek, bij Smashwords of via DropBox.

http://www.ravnskov.nu/CM
https://www.smashwords.com/books/view/486704
https://www.dropbox.com/sh/11us8udh1z13xo6/AACnQ8axU6Kx38kf1dvsdDuJa?dl=0


Steun ons werk, bezoek eens onze webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats