Mannen met een 'lage testosteron' hebben meer af te rekenen met depressie


GEORGE WASHINGTON UNIVERSITY MEDICAL CENTER

Onderzoekers van de George Washington University (GW), onder leiding van Michael S. Irwig, MD, vonden dat mannen doorverwezen voor tertiaire zorg i.v.m. met laag testosterongehalte veel grotere kans hadden op depressie en depressieve symptomen dan anderen.

"In een tijd waarin steeds meer mannen worden getest op "Low T"- of lagere niveaus van testosteron - zijn er zeer weinig gegevens over de mannen met lage testosteronspiegel," zei Irwig, associate professor in de geneeskunde en directeur van het Centrum voor Andrologie aan de GW School of Medicine and Health Sciences "We vonden het belangrijk om de geestelijke gezondheid van deze populatie te verkennen."

Het onderzoek gepubliceerd op 1 juli in het Journal of Sexual Medicine, betrof 200 volwassen mannen tussen 20 en 77 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 48 jaar, die testosteron niveaus hadden tussen 200 en 350 ng / dL. De data omvatten demografische gegevens, medische geschiedenis, medicatie gebruik, tekenen en symptomen van hypogonadisme en evaluaties van depressieve symptomen en/of een bekende diagnose van depressie of het gebruik van een antidepressivum.

56 procent van de proefpersonen leden aan depressie en/of vertoonden depressieve symptomen. Bovendien namen een kwart van de mannen antidepressiva, leden aan obesitas en waren fysiek weinig aktief. De meest voorkomende symptomen waren erectiestoornissen, verminderd libido, minder ochtenderecties, weinig energie en slaapstoornissen.

Hoewel meer onderzoek nodig is concluderen de onderzoekers dat artsen moeten overwegen onderzoek te doen op depressie en depressieve symptomen, overgewicht en ongezonde leefstijlfactoren bij mannen die worden doorverwezen naar tertiaire zorg voor potentieel hypogonadisme.

Vertaling: Andre Teirlinck


Ontvang iedere vrijdag de laatste nieuwtjes en videos

Ontvang onze nieuwsbrief


   


  Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt
  Nieuwsbrief kan ieder moment gestopt worden.
  Ons mailadres:
  info@ugamedia.com


  [ Terug naar het hoofdmenu ]

   

   


  View My Stats