Overwinning voor de Noordpool; Shell stopt met olieboringen bij Alaska


Dit is het beste nieuws dat de Noordpool en het klimaat hadden kunnen krijgen! Shell vertrekt uit de Noordpool om hopelijk nooit meer terug te keren. Het is een overwinning voor de miljoenen mensen die wereldwijd actie voeren tegen Shell en andere oliebedrijven met interesse in dit gebied.

Het is een van de meest controversiële olieprojecten ter wereld geworden, dat nu hopelijk definitief in de ijskast wordt gezet. Het is nu tijd om door te pakken en de Noordpool tot beschermd gebied te verklaren. Zodat het ook in de toekomst gevrijwaard blijft van dit soort schadelijke operaties. Deze overwinning geeft Greenpeace extra motivatie om hiervoor, samen met miljoenen mensen wereldwijd, te blijven strijden.

Dit nieuws komt op een belangrijk moment in de geschiedenis. Eind dit jaar komen alle wereldleiders in Parijs samen om een klimaatdeal te sluiten. Die er toe moet leiden dat wereldwijd de CO2-uitstoot fors verminderd wordt en we zo de opwarming van de aarde binnen de perken kunnen houden. Laat deze overwinning voor de Noordpool een duidelijk signaal zijn dat de tijd van fossiele energie zoals olie voorbij is en we nu echt moeten kiezen voor een duurzame toekomst.

 

 


Bezoek ook eens onze natuurwebwinkel


 


Ontvang gratis de Leefbewust nieuwsbrief en ebook


 

 


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig ?

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

 


 

 

 

 


View My Stats