Kinderen met astma die zijn blootgesteld aan passief roken ondergaan twee keer zoveel ziekenhuisopnames


Mayo Clinic

ROCHESTER, Minnesota - Het risico van ziekenhuisopname verdubbelt voor kinderen met astma die worden blootgesteld aan passief roken, volgens een studie onder leiding van de Mayo Clinic Children's Research Center. "De resultaten van dit onderzoek dienen als een herinnering aan ouders van hoe gevaarlijk het is om hun kinderen bloot te stellen aan meeroken," zegt Avni Joshi, MD, senior auteur en pediatrische allergist en immunoloog in Mayo Clinic Children's Center.

"We wisten dat kinderen niet mogen worden blootgesteld aan tabak, maar hoe slecht hun astma is als gevolg van blootstelling aan tabak was niet duidelijk. Deze studie heeft ons geholpen dat risico te kwantificeren, en dus informeert en bekrachtigd het ons met de risicobeoordeling. Een kind heeft twee keer zoveel kans om in het ziekenhuis met een astma aanval te belanden als familieleden blijven roken. "

De studie gepubliceerd in de Annals of Allergy, Astma en Immunologie versterkt de bewering dat eerdere studies hebben aangetoond dat blootstelling aan meeroken linkt met een verhoogde prevalentie van astma, slechtere astma controle en verhoogde symptomen.

Het onderzoeksteam heeft een review van 25 studies gedaan naar het blootstellen aan roken thuis. Meer dan 430.000 kinderen werden opgenomen in de review, met een gemiddelde leeftijd van 7,6 jaar. De meeste studies - 96 procent –onderzochten blootstelling aan rokers thuis.

"De studie toont ook de toegenomen ziektelast op het zorgstelsel met een verhoogde incidentie van hospitalisatie," zegt Dr Joshi. "De kinderen lopen school mis als ze worden opgenomen in het ziekenhuis, en de ouders lopen werk mis. Het is een grote financiële last voor de familie, maar ook voor de samenleving. Een kind dat in het ziekenhuis ligt heeft een hoog risico op ziekenhuisinfectie, dus ik denk dat dit vrij ernstig is. "

Het legt de verantwoording terug thuis als punt voor de ouders dat, als uw kind twee keer zoveel kans heeft om te worden opgenomen in het ziekenhuis, u een aantal veranderingen in uw leven moet maken en proberen te stoppen met roken, zegt Dr Joshi.

Dr. Joshi's team begrijpt hoe moeilijk het is om te stoppen met roken, daarom werkte haar team samen met het Nicotine Dependence Center en het Centrum voor Innovatie bij Mayo om een ​​programma te ontwikkelen dat gezinnen helpt een kick-start te maken in hun poging om tabaksgebruik te beheersen. Het programma biedt vrij van kosten nicotine counseling en nicotine vervangende middelen aan de familieleden met kinderen die astma tijdens een afspraak in de kliniek van het kinder centrum. Dit familie-gebaseerde programma plaatst voor de verandering het kind ventraal. Vaak kunnen mensen niet voor zichzelf veranderen, maar doen dat wel voor hun kinderen. voegt Dr Joshi toe.

Vertaald door Ingrid Graafland


Roken en stoppen met roken bij een kind met astma


How does smoking affect asthma?


Secondhand Smoke and Asthma


 


Bezoek ook eens onze natuurwebwinkel


 


Ontvang gratis de Leefbewust nieuwsbrief en ebook


 

 


Terug naar het hoofdmenu


Advies nodig ?

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

 


 

 

 

 


View My Stats