Borstvoeding kan terugval van roken voorkomen


New York, NY - Terwijl een groot aantal vrouwen stoppen of verminderen met roken na het vaststellen van de zwangerschap, beginnen vele terug met roken na de bevalling. Eerder onderzoek heeft geschat dat ongeveer 70% van de vrouwen die stoppen met roken tijdens de zwangerschap terugvallen in het eerste jaar na de bevalling, en van degenen die terugvallen zijn er 67% die roken na drie maanden, en tot 90% na zes maanden.

Uit een nieuw onderzoek gepubliceerd in Nicotine & Tobacco Research blijkt dat vrouwen die hun kinderen borstvoeding gaven gedurende ten minste 90 dagen minder rookten in de maanden na de bevalling dan vrouwen die borstvoeding gedurende een kortere periode of helemaal geen borstvoeding gaven.

Educational Psychology and Quantitative Methods program volgde 168 vrouwen die rookten gedurende hun zwangerschap vanaf de eerste prenatale afspraak tot negen maanden na de bevalling. De onderzoekers keken naar de borstvoeding, het gebruik van andere stoffen, of hun partners rokers waren; dit alles om te helpen bij het bepalen van mogelijke voorspellers van veranderingen in rookgewoonten.

De onderzoekers vonden dat de vrouwen terugvielen op meer dan de helft van hun consumptieniveau negen maanden na de bevalling. "Hoewel de vrouwen de consumptie van tabak tijdens hun zwangerschap verminderden, was negen maanden na de bevalling hun roken aanzienlijk toegenomen," zei Shisler.

"Verhoging van de consumptie van tabak na de geboorte van een kind kan schadelijke gevolgen hebben voor zowel de moeder als het kind, en het kind loopt een hoger risico op blootstelling aan omgevingstabaksrook," merkte Shisler op. "Borstvoeding lijkt een beschermende factor te zijn tegen vermeerdering van roken na de bevalling, men moet de vrouwen inlichten over de effectiviteit van borstvoeding op het rookgedrag. Het helpen van vrouwen gedurende ten minste drie maanden van borstvoeding kan op lange termijn voordelen hebben op het rookgedrag."

Vertaling: Andre Teirlinck



Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes

+ Ebook Leefbewust Handboek
+ Ebook Voedzame tradities
+ Ebook Natuurwetten Dr Hamer

Opgelet: mocht je niets ontvangen controleren dan altijd even je spammap.


Je email adres

Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats