Gezond worden en blijven deel 1 - Column Pauline Laumans


Ons lichaam is door de eeuwen heen gericht op plantaardige (vegetariërs, herbivoren) en soms ook op dierlijke voedingsmiddelen (omnivoren en carnivoren). Daar zitten mits deze voedingsbronnen zonlicht, daglicht, hemelwater, volle grond en uiteraard zelf natuurlijke voeding krijgen de juiste voedingsstoffen in die wij nodig hebben voor ons welzijn.

Als we uit balans zijn dan gaan we medicijnen slikken. Maar let op! Zowel medicijnen op doktersrecept als vrij verkrijgbare medicijnen verstoren heel gemakkelijk je hormoonhuishouding. Maar ook drugs waaronder sigaretten en koffie kunnen het vermogen van jouw lichaam om het aanbod van voedingsstoffen goed op te nemen verstoren.

Het gevolg is dat veel vitaminen, mineralen, eiwitten en vetten niet goed opgenomen of verteerd worden.

De meeste westerse medicijnen stimuleren de hormoonklieren teveel en vergiftigen je lever. Je denkt dat je aan je gezondheid werkt, maar het tegendeel is een feit. De oorzaak wordt niet aangepakt en de gevolgen van de onbalans worden gecamoufleerd. Hierdoor krijg je het zo genaamde waterbed effect. Als je aan een kant iets aan een verstoring van de gezondheidsbalans doet dan ontstaat even later ergens anders in je lichaam een verstoring.

Je neemt dus middelen in die je lichaam even de ellende doen vergeten en vervolgens krijg je elders andere ellende in je lichaam. Ook daarvoor ga je weer iets innemen. Het wordt een opeenstapeling van middelen die jouw lichaam steeds verder uit balans trekken (ongezond maken). Je meent en gelooft dat je gezond bezig bent, maar je hebt inmiddels een lichaam wat schreeuwt om aandacht, maar daarvoor ben je waarschijnlijk door deze middelen ongevoelig voor geworden.

Het is wachten tot je opeens merkt dat je een nare ziekte gekweekt hebt omdat je vergeten bent naar je lichaam te luisteren en daar op een natuurlijke manier mee om te gaan. Een natuurlijke manier van omgaan met een lichaam in onbalans is gewoonlijk: rust, stress verlaging, genuanceerd denken, eerst voelen wat jij wilt voor je in de actie komt en niet klakkeloos de massa nalopen, een nachtrust van 7-8 uur, voldoende water of kruidenthee drinken 1,5-2 liter per dag, 3x per dag een lichte maaltijd met gezond voedsel (zie hiervoor www.leefbewust.com) en uiteraard geen drugs.

Buiten dit is ook innerlijke bewustwording van belang, omdat je levenspad je af en toe dwingt om stil te staan bij wat er gebeurt. Bijvoorbeeld als je opeens een cyste ergens krijgt. Dan helpt bewustwording en energiestromen je daar van af. (http://www.libertasinvivo.com/cms3/nl/human-interest)

Dat is de manier om je lichaam in een goede conditie te houden. Dat is belangrijk want de huidige volwassenen worden gemiddeld 90 jaar oud en onze kinderen al over de 100 jaar. Verwacht wordt dat je werkt tot je 67ste of langer. Inmiddels doemt het getal werken tot je 75 al op. En ja, wie zijn lichaam veronachtzaamd heeft, zal in de toekomst nauwelijks meer hulp krijgen en kwijnt dan thuis in de marge van de samenleving in vele decennia weg.

Dus is het goed om bewust met jouw lichaam om te gaan, met plezier te eten (gezond kan ook lekker zijn) en vooral gezond te blijven.

Pauline Laumans
Aura en Chakra Reader en Healer, Natuurgeneeskundig therapeut
0618541278
http://www.libertasinvivo.com/cms/index.php/nl/human-interest-nl


Ontvang iedere vrijdag de laatste nieuwtjes en videos

Ontvang onze nieuwsbrief


     


    Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt
    Nieuwsbrief kan ieder moment gestopt worden.
    Ons mailadres:
    info@ugamedia.com


    [ Terug naar het hoofdmenu ]

     

     


    View My Stats