Wetenschappers onthullen wondermolecule die kan leiden tot behandeling van talloze ontstekingsaandoeningen


De molecule ‘blokkeert’ de voornaamste biologische aanjager van ontstekingsaandoeningen. Deze ontdekking zou stimulerend kunnen zijn voor non-invasieve behandeling tegen allerlei ontstekingsaandoeningen, zoals artritis, multiple sclerosis, motorneuronziekte, en het syndroom van Muckle-Wells (MWS).

Wetenschappers van het Trinity College Dublin hebben een wondermolecule ontdekt die de voornaamste aanjager van ontstekingsaandoeningen blokkeert. De ontdekking zou tegemoet kunnen komen aan een belangrijke klinische behoefte, door nieuwe non-invasieve behandelingen te stimuleren voor artritis, multiple sclerosis, motorneuronziekte, en het syndroom van Muckle-Wells (MWS), evenals talloze andere ontstekingsaandoeningen.

In een deze week gepubliceerde studie in de preklinische medische uitgave van ‘s werelds meest vooraanstaande preklinisch medisch tijdschrift Nature Medicine, liet het internationale onderzoeksteam, aangevoerd door Trinity en de universiteit van Queensland Australië, hoe de molecule MCC950 de “NLRP3 inflammasome” kan onderdrukken, de aanstichter in het sleutelproces bij ontstekingsaandoeningen.

Inflammasomes zijn de laatste 10 jaar door onderzoekers vastgesteld als veelbelovend therapeutisch doel. En nu vertegenwoordigt de ontdekking van de mogelijkheden van MCC950-ers een aanmerkelijke ontwikkeling in de inspanningen om behandelingen voor ontstekingsaandoeningen te vinden, waarvoor de huidige therapieën ofwel zeer ineffectief zijn of ernstige beperkingen hebben.

Cruciaal is dat de ontdekking ook bevestigt dat ontstekingsaandoeningen allemaal een gemeenschappelijk proces delen, ondanks de verschillen in de ontstoken geraakte lichaamsdelen.

Luke O’Neill, hoogleraar biochemie, is de senior mede-onderzoeker van de ontdekking. Hij zegt: “Medicijnen als aspirine of steroïden kunnen werkzaam zijn bij sommige aandoeningen, maar kunnen bijwerkingen hebben of ondoelmatig zijn. Wat we hebben gevonden is een potentieel transformatief medicijn, met als mikpunt wat het algemene ziekte veroorzakende proces blijkt te zijn bij een groot aantal ontstekingsaandoeningen.

https://www.tcd.ie

Vertaling: Ellen Lam



Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes

+ Ebook Leefbewust Handboek
+ Ebook Voedzame tradities
+ Ebook Natuurwetten Dr Hamer

Opgelet: mocht je niets ontvangen controleren dan altijd even je spammap.


Je email adres

Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats