Ontbijt gewoonten van invloed op stofwisselings reacties van teeners 't.o.v- eiwitrijke maaltijden 's ochtends


Die routinematig het ontbijt overslaan, moeten geleidelijk aan eiwit inname in de ochtend verhogen

COLUMBIA, Mo. - Ontbijt gewoonten kunnen een rol spelen in hoe individuen een eiwitrijk ontbijt verteren, volgens een onlangs gepubliceerd Universiteit van Missouri studie. Een MU onderzoeker vond dat de stofwisselings reacties op het eten van een eiwitrijk ontbijt van degenen die regelmatig ontbijten ten opzichte van jonge vrouwen die hun gewone ontbijt overslaan verschillend waren. Met name die gewoon het ontbijt overslaan hadden een slechter glucose peil gedurende de dag als ze een eiwitrijk ontbijt gebruikten, terwijl degenen die meestal een koolhydraatrijk ontbijt aten hadden een verbeterd glucose peil nadat ze een eiwitrijk ontbijt aten.

"Het huidige wetenschappelijke bewijs toont aan dat het voortdurend stijgen van het glucose peil na de maaltijd een sterke bijdrage is van een slechte glykemische index en wordt geassocieerd met een verhoogd risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 en cardiovasculaire complicaties." zei Heather Leidy, een assistent-professor in de MU Vakgroep Voeding en inspanningsfysiologie. "Vanwege de mogelijke risico's op de lange termijn, is het vaststellen van de voeding strategieën dat op jonge leeftijd begonnen kan worden, is na de maaltijd de aanhoudende glucose inname te beperken om zodoende diabetes type 2 en hart- en vaatziekten te voorkomen."

De onderzoekers bestudeerden 35 jonge vrouwen met overgewicht die zowel normaal ontbeten als het ontbijt oversloegen. Voor de studie, die gewoonlijk het ontbijt oversloegen, aten een koolhydraatrijk ontbijt, een eiwitrijk ontbijt of sloegen het ontbijt achter elkaar over voor drie dagen. De gewone ontbijt consumenten aten een koolhydraatrijk ontbijt of een eiwitrijk ontbijt achtereenvolgens vier dagen. Op de vierde dag , controleerden de onderzoekers van elk eetpatroon de bloed glucose of bloedsuiker niveaus van de proefpersonen gedurende de dag.

De onderzoekers bevonden dat de glucose reacties op het eiwitrijke ontbijt van de jonge vrouwen t.o.v. het koolhydraatrijke ontbijt beïnvloed werden door hun kenmerkende ontbijt gewoonten. Voor degeen die gewoonlijk het ontbijt oversloegen, resulteerde het eten van een eiwitrijk ontbijt tot verhoogde glucose niveaus gedurende de dag in vergelijking met het overslaan van het ontbijt, terwijl die standaard een koolhydraatrijke ontbijt at, niet door deze reacties beïnvloed werden, maar degenen die regelmatig ontbeten, het eiwitrijke ontbijt juist tot lagere glucose niveaus leidde gedurende de dag.

"Deze bevindingen kunnen een verhoogd onvermogen aantonen onder diegenen die het ontbijt altijd overslaan om een ​​grote hoeveelheid eiwitten te kunnen verteren," zei Leidy. "Helaas, we weten nog niet hoe lang iemand die het ontbijt overslaat moet blijven ontbijten om de voordelen te ervaren. Toch zouden onze gegevens suggereren dat zodra iemand normaal gaat ontbijten, moeten ze geleidelijk overgaan naar een ontbijt met meer eiwit - of ongeveer 30 gram – om tot verbeteringen in de glykemische index te komen ".

Leidy zei dat jonge vrouwen routinematig moeten streven naar een 350-calorie ontbijt met ongeveer 30 gram eiwit. Om te voldoen aan de aanbevolen 30 gram eiwit, stelt Leidy voedingsmiddelen voor zoals roerei, ontbijt burrito's met eieren en mager vlees, of Griekse yoghurt.

http://www.missouri.edu

Vertaling Shanti Onneweer



Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes

+ Ebook Leefbewust Handboek
+ Ebook Voedzame tradities
+ Ebook Natuurwetten Dr Hamer

Opgelet: mocht je niets ontvangen controleren dan altijd even je spammap.


Je email adres

Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats