Circulaire Economie startup 'eet' 6 miljoen kilo printplaten per jaar


Na ruim 1,5 jaar voorbereiding, begint The Circular Company in 2016 met de realisatie van een nieuwe generatie afvalverwerkende installaties. Deze installaties zullen, op basis van plasma technologie, zeer grote hoeveelheden afval- en reststromen upcyclen naar zuivere grondstoffen. Maximale grondstof terugwinning en het sluiten van de cirkel staat hierbij centraal.

De eerste installatie, de HBG-RMR (Holle Bolle Gijs - Rare Metal Recovery), zal gerealiseerd worden op PolanenPark, langs de A9 en op steenworp afstand van Schiphol en de Amsterdamse haven. Op deze locatie zal per jaar 6 miljoen kilo aan afgedankte printplaten worden verwerkt tot nieuwe technologie metalen t.b.v. de Europese maakindustrie. Technologie metalen zijn cruciaal voor mens en milieu en worden o.a. toegepast in medische apparatuur, zonnepanelen, zeer sterke magneten t.b.v. windmolens en elektrische auto's en in accu's t.b.v. energieopslag.

Op dit moment wordt minder dan 1% van de Rare Earth Metals uit E-waste teruggewonnen. De HBG-RMR is ontworpen om de terugwinning van technologie-metalen uit afval te maximaliseren, zonder restafval en schadelijke emissies. Met deze installatie is een investering van ruim 30 miljoen Euro gemoeid.

Over The Circular Company
The Circular Company richt zich op grootschalige en toenemende afvalstromen die tot op heden niet of onvoldoende worden omgezet in nieuwe grondstoffen. Hiertoe ontwikkelt zij business plannen, entameert zij upcycle installaties en draagt zij zorg voor de exploitatie en doorontwikkeling van de installaties.


Steun ons werk, bezoek eens de Leefbewust webwinkel

De Leefbewust webwinkel richt zich voornamelijk op plantaardige produkten zoals bessen, kruiden, grassen, algen, algenolie, zaden, een natuurlijke multivitamine en de krenten uit de pap qua voedingssupplementen. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar de beste versies van produkten. Zo hebben we schone Chlorella uit binnenkweek, Spirulina gekweekt in bassins in de woestijn van California en de betere kwaliteit tarwegras uit Nieuw Zeeland.

Bezoek de webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Webwinkel


 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats