Minderheden en mensen met een laag inkomen lopen een hoger risico op verkeersgerelateerde luchtvervuiling

Een meer dan evenredige groep minderheden en bevolkingsgroepen met een laag inkomen wonen in de buurt van wegen met veel verkeer en hebben derhalve een hogere blootstelling aan verkeersgerelateerde luchtvervuiling (TRAP) en hieraan gerelateerde gezondheidseffecten.

Nieuwe studies laten de haalbaarheid zien voor het opnemen van strategieën om de luchtvervuiling te verminderen in ontwerp van gebouwen, ontwikkeling van huizen langs de snelweg en ontwerp van scholen vanaf de ontwikkelingsfase, zoals beschreven in een artikel in Environmental Justice, een beoordelingstijdschrift gepubliceerd door Mary Ann Liebert uitgevers. Het artikel is gratis beschikbaar op de Environmental Justice website tot 1 augustus 2015.

Nationale gegevens laten zien dat donkere Amerikanen van Spaanse afkomst, Amerikanen van Spaanse afkomst ( Hispanics) en mensen die net boven of onder de armoedegrens leven, meer kans hebben op blootstelling aan verkeersgerelateerde luchtvervuiling, terwijl veel belangstelling zich heeft gericht op voorkoming en reductie van luchtvervuiling binnenshuis, om dat groener te maken.

Meer gezonde gebouwen, meer onderzoek naar en uitvoering van mogelijkheden om verkeersgerelateerde luchtvervuiling terug te dringen en betere stadsontwikkeling zijn nodig om deze mensen die naast snelwegen wonen te beschermen.

In het artikel "Ontwikkeling op gemeente niveau en het in de praktijk verminderen van verkeersgerelateerde luchtvervuiling" presenteren Doug Brugge en mede auteurs van Tufts University School of Medicine en Tufts University, Rutgers University, de stad Somerville en Somerville Transportation Equity Partnership en Linnean Solutions, studies uitgevoerd in Somerville en Boston Chinatown.

Het voorkomen van blootstelling aan verkeersgerelateerde luchtvervuiling is cruciaal om een zo optimaal mogelijke gezondheid te verkrijgen en ecologisch gerechtvaardigde gemeenschappen te ontwikkelen, zegt Sylvia Hood Washington, hoofdredacteur van Environmental Justice en onderzoeksprofessor aan de Universiteit van Illinois en de Chicago school of Public Health.

Vertaling: Marica Tuinte


Ontvang iedere vrijdag de laatste nieuwtjes en videos

Ontvang onze nieuwsbrief


     


    Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt
    Nieuwsbrief kan ieder moment gestopt worden.
    Ons mailadres:
    info@ugamedia.com


    [ Terug naar het hoofdmenu ]

     

     


    View My Stats