Column Medische Missers - Lisa


Mr. Sophie Hankes - Waarschijnlijk voor heel veel al een "bekende naam", ik ben haar (en haar werk) pas net tegengekomen. Wat zij voor elkaar bokst is meer dan de moeite waard om toch maar weer eens voor het voetlicht te brengen.

Een vrouw die door medische missers toch de kracht weet te vinden om op te komen voor gedupeerden van de (vele) fouten die er heden ten dage nog steeds gemaakt worden in het medisch westerse systeem. Ter introductie hier de link naar een interview met Sophie Hankes:

http://www.sin-nl.org/interview-sophie-hankes-zwijgcultuur-bij-medische-fouten-het-barbaars/

In de loop der jaren is op haar site een zwarte lijst gegroeid met medische behandelaars wiens BIG registratie is ingetrokken ofwel die berispt zijn om hun medisch handelen.

http://www.zwartelijstartsen.nl

Ik hoop dat lezers de tijd eens willen nemen om door die lijst heen te "bladeren" en de intro te lezen. Niet om te stigmatiseren, maar vooral om balans te krijgen in persoonlijk medisch bewustzijn.

Alternatieve zorg "problemen" worden altijd breeduit gepropagandiseerd. Er wordt bij een alternatieve "fout" heel snel en heel hoog van de toren geblazen. Er volgt een stortvloed van afkeuring, bangmakerij en regelrechte afwijzing. De alternatief zorgverlener's wereld stort in en op de alternatieve geneeswereld in het algemeen wordt een enorme karaktermoord gepleegd.

De bovenstaande zwarte lijst schetst een "stil" maar schreinend beeld van wat de Westerse geneeskunstenaars presteren, zonder er al teveel kleerscheuren bij op te lopen. Nauwelijks maatregelen, meestal (ca 80%) een waarschuwing. Tsja....waar investeert het systeem dan in?

Een foutje meer of minder.....zolang het handelen maar uit de publiciteit gehouden kan worden, zullen de patienten blijven geloven in het succes van de Westerse Genees"kunst"

Hoe dat systeem het voor elkaar krijgt, bericht ik je binnen kort meer over.

Lisa


Steun ons werk, bezoek eens onze webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats