Lijden door zonden deel 3 Jaloezie - Column Pauline Laumans


Vervolg…

3. Jaloezie

Jaloezie is een innerlijke strijd, van een gevecht tussen het eigen ik en het ik van anderen, en tussen het ego en de ziel. Het lijken dan ook vaak gespleten zielen. Ze willen een ander tot bezit maken of kapot maken in een poging de kracht van de ander zelf te krijgen. Vooral als er een mens met een hoogstaande levenshouding (zie deel 1) in hun buurt is. Ze zijn zowel jaloers op de materie van een ander, maar ook omdat de ander innerlijk licht vergaard heeft. Slechts de aanwezigheid van licht maakt hen jaloers. En een jaloerse mens zoekt slachtoffers.

De jaloerse mens verheerlijkt zichzelf maar vooral vindt hij voldoening in het vernietigen van de ander. Bekend is de energiezuiger. Deze komen we vaak tegen bij het eind van iemands leven als ze boos zijn dat zij stervende zijn en jaloers zijn op de levende mensen (familie en hulpverleners) om hen heen. Ze zuigen dan andermans energie op om zodoende nog wat langer in leven te blijven. Ze vernietigen iemands beste gaven, inzichten of spirituele aanleg.

Ze zijn vooral jaloers op de “Moeder” die innerlijke kennis heeft, kennis van de gnosis, kennis van het hart en van alles dat is geweest en zal komen. Ze hebben daardoor weerstand van mensen die ver op hun levenspad zijn en daardoor van nature wijs zijn.

De jaloezie maakt van de mens een agressieve aanvaller en deze hoofdzonde komt dan ook veelvuldig voor bij zogenaamd positief gerichte mensen die uiteindelijk een veld van veld van gif, doden en gewonden om zich heen heeft. Ze zijn gemakkelijk voor een blinde aanvalsmethode te porren. Hij is dan fanatiek. Hij manoeuvreert anderen in een situatie en vernietigt dan in een flits het werk van de ander. Jaloezie kan een schijn van adeldom en hoge moraal creëren om dan plotseling te verworden tot het gemeenste gif op aarde; als een serpent die overal tussendoor sluipt en dan plotseling aanvalt. Zie bijvoorbeeld de anti-sociale persoonlijkheidsstoornis. Deze schijnbare overheersing brengt hem echter slechts ziekte, vermoeidheid, disharmonie en ellende omdat hij vernietigt wat hij nodig heeft.

De jaloerse mens bidt slechts om gunsten maar wil er zelf niets voor doen. Hij heeft vaak zelfmedelijden, trekt de aandacht en wil zijn omgeving voor zich winnen desnoods door het opvoeren van een toneelstuk. Hij kan maar moeilijk de stilte verdragen omdat zo gauw het licht in hem aangeraakt wordt er van alle zijden jaloerse situaties te voorschijn komen.

Herstel is mogelijk na persoonlijk inzicht. Als hij zich aan niets hecht kan hij van de jaloezie afkomen. Geen van de hoofdzonden is te vernietigen door een bevel, maar zij zijn wel te ontzenuwen door hun hun kracht te ontnemen. Slechts in de stilte van de meditatie kan hij tot onthechting komen door zich in gedachten en gevoelen los te maken van alle vormen. Zijn vuurkracht van jaloezie moet hij leren op iets anders te richten zodat er niet langer sprake is van een tweestrijd in hem, maar hij zelf innerlijke kracht ontwikkelt. Hij zal moeten aanvaarden dat hij een ‘eenzame’ een individu wordt. Daarbinnen is geen ruimte meer voor de hoofdzonden!

Wordt vervolgd…

Pauline Laumans
Aura en Chakra Reader en Healer, Natuurgeneeskundig therapeut
0618541278
http://www.libertasinvivo.com/cms/index.php/nl/human-interest-nl


Steun ons werk, bezoek eens onze webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats