Ultrasoongeluid versnelt huidgenezing - speciaal voor diabetici en ouderen


Universiteit Sheffield

Behandeling kan £ 3100000000 per jaar besparen. Meer dan 200.000 patiënten in het Verenigd Koninkrijk lijden aan chronische wonden. Genezingstijd kan worden verminderd met een derde. Wetenschappers aan de Universiteit van Sheffield en de Universiteit van Bristol vonden dat genezingstijden van huidzweren en doorligwonden met een derde kunnen verkort verkort door het gebruik van lage-intensiteit ultrasoon geluid.

Onderzoekers van de Universiteit van Sheffield, faculteit Biomedische Wetenschappen, ontdekten dat ultrasoon geluid een vibratie in de huid teweeg brengt en cellen wakker schudt die de wonden moeten helen waardoor het genezingsproces versnelt.

Meer dan 200.000 patiënten in het Verenigd Koninkrijk lijden aan chronische wonden waarvan de verzorging meer dan een £ 3100000000 kost aan de staat.

De ultrasone behandeling, die ook besmetting reduceert, is vooral effectief bij de behandeling van mensen met diabetes en ouderen.

Er zijn 11 miljoen 65-plussers, 3.000.000 diabetici, en 10 miljoen rokers in het Verenigd Koninkrijk die problemen hebben met genezende wonden.

Een kwart van de diabetici lijdt van huidzweren, voetzweren in het bijzonder, als gevolg van het verlies van gevoel en beweging in de benen.

Hoofdauteur van de studie Dr Mark Bass, van het Centrum voor Membrane Interacties en Dynamics (CMIAD), zei: "Huidzweren zijn tergend pijnlijk voor patiënten en in veel gevallen alleen op te lossen door amputatie.

“Echografie stimuleert de cellen en het normaal genezingsproces. Omdat de behandeling het normaal proces versnelt is er wel een risico op bijwerkingen die vaak worden geassocieerd met behandelingen met geneesmiddelen.”

De baanbrekende studie, gepubliceerd in het Journal of Investigative Dermatology werd uitgevoerd in samenwerking met de School of Biochemistry aan de universiteit van Bristol, de Wound Biology Group aan het Cardiff Institute of Tissue Engineering and Repair, en de orthopedische vereniging Bioventus LLC.

Dr Bass voegde er aan toe: "Nu wij de effectiviteit van ultrageluid hebben ontdekt moeten we verder zoeken. Wij hebben gevonden dat ultrasoon signaal effectief werkt, maar het is mogelijk de effecten te verbeteren door het verfijnen van de behandeling. "Omdat echografie relatief risicovrij is kunnen wij verwachten dat de techniek binnen twee tot drie jaar gemeengoed zal zijn in de klinische behandeling."

Vertaling: Andre Teirlinck


Ontvang iedere vrijdag de laatste nieuwtjes en videos

Ontvang onze nieuwsbrief


     


    Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt
    Nieuwsbrief kan ieder moment gestopt worden.
    Ons mailadres:
    info@ugamedia.com


    [ Terug naar het hoofdmenu ]

     

     


    View My Stats