Geestelijk ziek door huidige maatschappij


Het is u vast niet ontgaan dat tegenwoordig steeds meer mensen geestesziek zijn. Bij de werkende mens en met name de jongere is het merendeel tegenwoordig ziek door een geestelijke stoornis.

Het komt omdat we ondanks de psychologische bevindingen van ruim 100 jaar oud, ons nog steeds koesteren in een maakbare wereld.

De maakbare wereld houdt ons een illusie voor. Het is een wereld vol schone schijn zoals het bekende “the game of thrones”, fantasie films, sprookjesachtige films en computerspelletjes, de bekende boeketreeks, de meeste TV programma’s of tijdschriften vol achterklap over anderen. Met dergelijke bezigheden vlucht de mens in een fantasie wereld. Het maakt de mens zelfs tot een hebzuchtig, onbevredigd, agressief wezen dat niets uit de weg gaat om zijn onvervulde verlangens te bereiken, met alle gevolgen van dien. De politie en geestelijke gezondheidszorg krijgt het steeds zwaarder. Op de werkvloer wordt al jaren geklaagd over de psychopathische baas, of de medewerker die niets meer weet.

Een andere vorm van de maakbare wereld is dat we afhankelijk worden. Afhankelijk van onze ouders, van de leerkrachten, docenten, de baas, de partner, de religieuze voorganger. Door zelf de materie te kennen, een opdracht zelf uit te leren voeren, iets zelf op te zoeken, zelf met je hersenen iets uit te rekenen, iets zelf vervaardigen, zelf eten te kopen en klaar te maken, zelf te leren communiceren met dat wat er is etc. worden we onafhankelijker en leren we uiteindelijk op eigen benen te staan. Het is het begin naar de innerlijke VRIJHEID die we allen zo graag willen bereiken.

In die zogenaamde maakbare wereld vluchten we in verkeerde identificaties. Zoals dat van een idool, het kind, Oedipus, narcistische, doel of de object verlies identificatie. Wat onze wezenlijke identificatie is hebben de meesten al lang opgegeven. (zie het boek: Vrijheid in Relaties, het hebben van de juiste Identificatie)

Dus vermijden we conflicten, zitten we vol met verwachtingen, zijn we helemaal geprogrammeerd door de sociale samenleving (alsof we een computer programma zijn) en zitten we vol angst en verdedigingssystemen (verdringing, projectie, reactie, fixatie, regressie). (zie het boek: Vrijheid in Relaties, het hebben van de juiste Identificatie)

Omdat ook de meeste behandelaars niet met de realiteit kunnen omgaan en zelf verstrikt zitten een van de punten genoemd in de twee alinea’s hierboven worden er allerlei drugs aangereikt.

Deze drugs brengen het lichaam veel schade toe. De eerste schade die ik wil noemen naast de chemische giftige schade is dat de mens verdooft wordt die gebukt gaat onder emotionele pijn. Daardoor kan de werkelijkheid niet meer gevoeld en ervaren worden wat nodig is om tot GENEZING, HEEL WORDING te kunnen komen. De tweede grote schade van dergelijke geneesmiddelen is dat het in de meeste gevallen de kwaal waarvoor het gegeven wordt verergert. De derde grote schade is dat er door dergelijke middelen op andere plekken in het lichaam ziektes ontstaan die ons uiteindelijk de dood in jagen.

Het gebruik van dergelijke middelen is niet in harmonie met de natuurwetten.
Het maakt dat de mens steeds meer degenereert. En omdat we dat al eeuwenlang doen, krijgen we steeds vaker kinderen die nog fysiek, emotioneel en mentaal verder gedegenereerd zijn. Mensen die hun echte identiteit niet kennen, waardoor ze ook nooit aan een bewustwordingsproces kunnen beginnen. Immers zodra ze in fase een zitten denken ze bewust te zijn. Er volgen echter nog minimaal 13 andere bewustzijnslagen. Iemand die zich enigszins bewust mag noemen zit voorbij fase 6. (zie het boek: Van Kikkervis tot Prins).

De meeste hulpverleners kunnen niets met de verwrongen beelden over het leven van dergelijke mensen, waardoor deze zich vaak niet gehoord voelen. Veel van die zogenaamd ‘verwrongen’ beelden zijn voor een intuďtief opgeleid therapeut zoals ikzelf wel te plaatsen. Ze kunnen mits er voldoende vertrouwen is verduidelijkt worden in wat er speelt en waarom en wat er nodig is. Zo kan de mens die geholpen wordt om laag voor laag met de realiteit te leren leven, komen tot regeneratie en generatie. Zij kunnen op alle vier de holistische vlakken GEZONDE mensen worden.

Pauline Laumans
Aura en Chakra Reader en Healer, Natuurgeneeskundig therapeut
0618541278
http://www.libertasinvivo.com/cms/index.php/nl/human-interest-nl


Ontvang iedere vrijdag de laatste nieuwtjes en videos

Ontvang onze nieuwsbrief


   


  Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt
  Nieuwsbrief kan ieder moment gestopt worden.
  Ons mailadres:
  info@ugamedia.com


  [ Terug naar het hoofdmenu ]

   

   


  View My Stats