Lijden door zonden deel 4 - Drift - Column Pauline Laumans


Vervolg…

4. Drift / razernij

Mensen die met deze zonde kampen beleven hoogtepunten en diepe dalen. Op het moment van drift brandt er op dat moment een heftig vuur dat niet een twee drie geblust kan worden. Ze springen op de ander of het onderwerp af om er korte metten mee te maken. Het verstand wordt even niet geraadpleegd en ze gaan nietsontziend hun gang. Ze kunnen letterlijk over lijken gaan om hun doel te bereiken. Daardoor hebben ze vaak achteraf spijt van deze ‘onbezonnen’ heftige reactie. Vaak wordt de drift door jaloezie gedreven. Ze zijn dan buiten zinnen en verliezen alle proporties uit het oog. Ze zullen en moeten de ander een toontje lager laten zingen. Belemmering, tegenspraak of oppositie wordt niet getolereerd tijdens deze vlaag van drift.

Drift raast als een orkaan door de reeds gemaakte bouwwerken en maakt veel stuk. Het maakt de persoon ook snel moe en uitgeput. Omdat er een enorme inspanning plaatsvindt gevolgd door een ontgoocheling. Het kan de persoon bewogener maken, meer gevoelig voor wat er speelt en waarom en uiteindelijk kan hij inzien dat hij op zoek is naar erkenning. Ze zijn vaak de pioniers, de leider van een groep die zich geroepen voelt om iets te doen aan dat wat niet goed is in hun ogen. Velen bevinden zich in hun razernij en zoekersdrift ofwel in blind optimisme of in versteend pessimisme.

Hun Ego (Uber Ich) wil gehoord worden, maar dit wordt niet beloond. Hun teleurstelling komt voort uit de bitterheid van vele andere hoofdzonden die hun innerlijke ik niet kunnen voeden, waardoor het innerlijke licht niet gevoed kan worden. Het is een diepe wond die geheeld moet worden waarbij uiteindelijk de drift moet worden omgebogen omdat het niet werkt.

Om te kunnen helen (heel worden) moeten ze zichzelf opofferen. Hij moet leren de verantwoordelijkheid te dragen en daarmee een mythische heldenrol te vervullen. Ze moeten immers de zevenkoppig draak tegemoet treden. Heel alleen moet hij de draak zijn methoden en aanvallen leren kennen in hemzelf en daardoor kan hij de draak in anderen herkennen en de medemens helpen deze te verslaan. Eerst lijkt dit nog eenvoudig maar hoe meer hij bij de kern komt des te meer wordt er van zijn moed verlangt om dit vol vertrouwen tegemoet te treden. Slechts door je op te offeren wordt je een vrij mens die deze rol kan vervullen.

Het is de kroon op de vrijheid is deze offerande naar je medemens.

Wordt vervolgd…

Pauline Laumans
Aura en Chakra Reader en Healer, Natuurgeneeskundig therapeut
0618541278
http://www.libertasinvivo.com/cms/index.php/nl/human-interest-nl


Steun ons werk, bezoek eens onze webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats