Behandelingen voor de ziekte van Crohn herstellen niet volledig de gezonde darm microben bij kinderen


Een darmbacterie analyse bij kinderen die behandeld worden voor de ziekte van Crohn onthult dat dieet-gebaseerde en anti-inflammatoire therapieën verschillende componenten van de microbiële gemeenschap veranderen zonder de normale balans van darmbacteriën en schimmels volledig te herstellen. De verrassende bevindingen, gepubliceerd op 14 Oktober in Cell Host & Microbe, kan leiden tot nieuwe strategieën voor de diagnose en behandeling van inflammatoire darmziekten.

"We tonen aan dat darmbacteriën veel complexer reageren op de behandeling van inflammatoire darmziekten dan eerder werd gesteld," aldus co-promotor Gary Wu van de Universiteit van Pennsylvania. "De resultaten van onze studie geven informatie die kan worden gebruikt voor het volgen of het voorspellen van de ziekte, alsook nieuwe-voeding gebaseerde therapeutische strategieën."

De ziekte van Crohn in het vroege beginstadium kunnen problemen veroorzaken ​​zoals groeiachterstand, verzwakte botten en vertraagde puberteit. Patiënten worden vaak behandeld met antibiotica, een anti-inflammatoir geneesmiddel zogenaamde anti-TNF, of een zeer beperkend dieet dat sondevoeding kan omvatten.

Er is echter geen speciaal dieet dat effectief is om aantoonbaar de ziekte van Crohn te voorkomen en/of te behandelen en het gebrek aan kennis over het ontstaan ​​van de ziekte en hoe momenteel beschikbare behandelingen werken, is het ontwikkelen van verbeterde therapeutische opties voor patiënten beperkt.

Om deze behoefte aan te pakken, hebben Wu en co-principal investigators James Lewis en Frederic Bushman van de Universiteit van Pennsylvania en hun medewerkers onder leiding van een internationale studie van 90 kinderen met de ziekte van Crohn, die werden behandeld met een formule gebaseerd dieet of anti-TNF-therapie vergeleken met 26 gezonde controle kinderen. Om de volgorde van de fecale monsters te analyseren gebruikte men een brede metagenomische volgorde, ze bevonden dat antibiotica, anti-TNF en formule gebaseerd dieet therapie verschillende effecten hadden op de overvloed van verschillende soorten darmbacteriën.

Geen van deze behandelingen restaureerden volledig de normale balans van de darm microben. Het recente gebruik van antibiotica, dat regelrecht vergif is voor bacteriën, werd geassocieerd met zeer verstoorde bacteriële stammen en een overvloed van schimmels in de darm. Intussen verminderde de formule-gebaseerde voeding de ontsteking en de overvloed aan schimmel snel, maar verschoof de samenstelling van de darmbacteriën verder uit de normale balans. Hoewel de anti-TNF-therapie de microbiële gemeenschap dichter naar de gezonde staat duwde, hebben patiënten die van deze therapie profiteerden geen daling van schimmel overvloed kunnen zien en behielden grotendeels een abnormale samenstelling van darmbacteriën.

"Deze gegevens zijn een stap op zoek naar manieren te identificeren om darm microbiome te manipuleren en patiënten met de ziekte van Crohn van gunstige uitkomsten te voorzien ", zegt eerste auteur James Lewis van de Universiteit van Pennsylvania. "We zagen dat bij aanvang van een therapeutisch formule gebaseerde dieet, de darmflora er zelfs nog minder vergelijkbaar uitzag met die van een gezond kind, wat suggereert dat men niet noodzakelijkerwijze weer de gezonde microbiota behoeft om een ​​therapeutisch effect te hebben. Het kan dat het effect van de formule dieet door de werking is anders dan de verandering van de microbiële gemeenschap”.

Hoewel meer onderzoek nodig is, kunnen de bevindingen de weg plaveien naar nieuwe manieren om de diagnose en behandeling van inflammatoire darmziekten te effenen. Bijvoorbeeld, patiënten die op de behandeling reageerden vertoonden verschillende veranderingen in de samenstelling van darmmicroben vergelijking met niet-responders, wat suggereert dat de beoordeling van de darm microbe gemeenschap kunnen worden gebruikt om reacties op therapie te voorspellen.

In toekomstige studies, zullen de onderzoekers de metabolieten analyseren die door darm microben worden geproduceerd om verder de mechanismen te onderzoeken die ten grondslag liggen aan de ziekte van Crohn. Sommige metabolieten veranderen door de dieetbehandeling en zou kunnen worden gebruikt als nieuwe therapieën.

De onderzoekers zullen ook doorgaan met het bestuderen hoe op formules gebaseerde diëten werken. "We hopen deze informatie te gebruiken om diëten die minder beperkend zijn maar even effectief, of medicijnen die de mechanismen van de formule-gebaseerde diëten lijken te ontwikkelen", zegt Lewis. "We hopen ook om andere diëten die populair zijn bij patiënten met de ziekte van Crohn in de komende jaren te bestuderen."

Vertaling Shanti Onneweer


Steun ons werk, bezoek eens onze webwinkel


Terug naar het hoofdmenu

 

Webwinkel helpdesk

0346-330038 (ma/vr)
Of email ons

Hoofdmenu
Naar de voorpagina
Naar webwinkel
Alle thema paginas

Contact
 

Gratis nieuwsbrief


 

 

 

 


View My Stats