Je bent wat je eet - Hoe darmbacteriën de gezondheid van de hersenen beïnvloeden


De honderd triljoen bacteriën die leven in een volwassen mens - voornamelijk in de darmen, het darm microbioom vormend - hebben een aanzienlijke invloed op het gedrag en de gezondheid van de hersenen. De vele manieren waarop darm bacteriën de normale hersenactiviteit en ontwikkeling kunnen beïnvloeden, invloed op de slaap en de stressrespons, spelen een rol in een verscheidenheid van ziekten, en worden aangepast door middel van dieet voor therapeutisch gebruik, die worden beschreven in een overzichtsartikel in het Journal of Medicinal Food, een vergelijkings-review tijdschrift van Mary Ann Liebert, Inc., uitgevers. De krant is gratis op de Journal of Medicinal Voedsel website beschikbaar tot 21 februari 2015

http://online.liebertpub.com/doi/full/10.1089/jmf.2014.7000

In "Het Darm Microbiome en de hersenen," presenteert Leo Galland, Foundation for Integrated Medicine (New York, NY), de meest up-to-date inzichten van de relatie tussen de eiwitten die geproduceerd worden door darmbacteriën en het menselijk centraal zenuwstelsel. De auteur belicht de verschillende mechanismen waardoor het microbioom de hersenen kunnen beïnvloeden: door stimulatie en het overmatig stimuleren van het immuunsysteem, produceert neurotoxische agens, geven hormonen vrij, of neurotransmitters die identiek zijn aan wat het menselijk lichaam zelf produceert, of door directe neuronale stimulatie die signalen naar de hersenen uitzendt.

"Het microbioom is uitgegroeid tot een hot topic in vele takken van de geneeskunde, van immuun- en ontstekingsziekten,: zoals Crohn en IBD tot hart- en vaatziekten," zegt Co-Editor-in-Chief Sampath Parthasarathy, MBA, PhD, Florida Hospital Stoel in Cardiovascular Sciences, University of Central Florida, Orlando. "Wetenschappers zijn zich niet alleen bewust van de 'goede' en 'slechte' bacteriën in de darm, maar zijn zich steeds meer bewust van hoe ze de stofwisseling in de darmen kunnen veranderen."

Vertaling Shanti Onneweer



Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes

+ Ebook Leefbewust Handboek
+ Ebook Voedzame tradities
+ Ebook Natuurwetten Dr Hamer

Opgelet: mocht je niets ontvangen controleren dan altijd even je spammap.


Je email adres

Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats