Boekentip: Het GAPS dieet – Gut and Psychology Syndrome


Nu eindelijk de Nederlandse vertaling! Handleiding voor het herstellen van de darmen zodat klachten als ADHD en autisme kunnen verminderen. Het is een natuurlijke behandeling voor dyspraxie, autisme, ADD, ADHD, dyslexie, depressie en schizofrenie.

De onderwerpen darmflora en darmgezondheid zijn actueler dan ooit. Antibiotica hebben steeds minder te bieden. Medicijnen geven lang niet altijd het antwoord waar we naar op zoek zijn. Dr. Natascha Campbell-McBride loopt voorop als het gaat om darmgezondheid en het effect daarvan op de rest van onze gezondheid, zowel lichamelijk als mentaal.

Al meer dan 15 jaar pioniert ze op het gebied van voeding en probiotica op basis van de informatie die toen al beschikbaar was. En met succes! Inmiddels hebben duizenden kinderen en volwassenen hun mentale en lichamelijke gezondheid terug gevonden met dank aan haar kennis.

Hoewel het boek oorspronkelijk geschreven is voor kinderen en volwassen met aandoeningen als autisme en depressie, bleken als bijwerking van het GAPS voedingsprogamma ook immuungerelateerde klachten te verdwijnen of sterk te verminderen. Denk aan eczeem, astma en hooikoorts. Omdat het GAPS dieet gericht is op het herstel van je darmgezondheid en je darmflora, bevat dit boek een schat aan kostbare informatie als je kampt met darmziekten en (ernstige) darmklachten.

Voor wie is het GAPS dieet?
Dr. Natascha Campbell-McBride ontwikkelde de behandeling in eerste instantie voor haar zoon met autisme. Ze ontdekte in haar zoektocht dat er veel overlap is tussen de kenmerken van autisme, AD(H)D, dyslexie, dyspraxie, depressie en lichamelijk klachten zoals darm- en andere spijsverteringsklachten, astma, allergieën en eczeem.

Gezondheid begint in je darmen!
Veel chronische ziekten en mentale klachten hebben een oorzaak in de darmen. In je darmen zit het grootste deel van je immuunsysteem. En de miljoenen hersencellen (neuronen) in je darmen communiceren met heel je lichaam, ook je hersenen. Daarnaast zit een een heel ecosysteem van micro-organismen in je darmen; je darmflora. Als dit ecosysteem in balans is, produceert het voedingsstoffen voor je en speelt het een belangrijke rol in je immuunsysteem. Als je darmflora uit balans is, produceert ze gifstoffen en ondermijnt het immuunsysteem.

Dr. Natascha Campbell-McBride werkt al jaren vanuit deze wetenschap. En met succes! Duizenden mensen hebben dankzij haar kennis hun gezondheid weer teruggevonden, zowel lichamelijk als mentaal. Wereldwijd werken inmiddels meer dan 500 therapeuten en artsen met haar methode. Haar boek ‘Gut and Psychology/Physiology Syndrome’ (GAPS) is een bestseller in verschillende gezondheidscategorieën bij zowel Amazon in de VS als het Verenigd Koninkrijk en nu ook in het Nederlands verkrijgbaar.

384 pagina's
Genaaid gebonden paperback
ISBN 978-90-823820-0-6
Te bestellen op:

https://www.ahealthylife.nl/webwinkel/product/gaps-dieet-gut-and-psychology-syndrome/

 


Ontvang nu het gratis Leefbewust Eboek + nieuwsbrief


Gratis ebook + nieuwsbrief


     


    Uw email adres wordt niet aan derden verstrekt en de nieuwsbrief
    kan ieder moment weer gestopt worden.


    [ Terug naar het hoofdmenu ]

     

     


    View My Stats