Trends in gebruik antipsychotica bij kinderen adolescenten en jongvolwassenen


Ondanks zorgen omtrent het toenemend gebruik van antipsychotica voor de behandeling van jonge mensen , is het daadwerkelijk gebruik afgenomen tussen 2006 en 2010 bij kinderen van de leeftijd 12 en jonger en toegenomen bij adolescenten en jong volwassenen.

In een vandaag in JAMA Psychiatry gepubliceerde studie hebben Mark Olfson, MD, MPH, of Columbia University Medical Center (CUMC) and NYS Psychiatric Institute, en zijn collega’s de trend uit de trend in gebruik van medicatie bij jonge mensen in de Amerika geanalyseerd aan de hand van data van voorgeschreven recepten tussen 2006 tot 2010.

Hieruit is gebleken dat medicatie eerder bij jonge jongens wordt voorgeschreven dan bij jonge meisjes. 

In 2010 werd bij ongeveer 1,5% van jongens in de leeftijd van 10-18 jaar een recept uitgeschreven. De voornaamste reden tot het voorschrijven van medicatie betrof verstoringen van normaal functioneren die buiten de door FDA goedgekeurde indicaties vallen.

Dr. Olfson merkt op dat “relatief slechts weinigen van deze jongeren psychotherapie volgen. Mogelijk moeten we streven naar het vergoten van toegang tot psychsociale interventie om de symptomen en het gedrag te behandelen welke nu worden behandeld middels Anti psychotica

Vertaling: Jose Monincx


Ontvang iedere vrijdag de laatste nieuwtjes en videos

Ontvang onze nieuwsbrief


     


    Uw persoonlijke gegevens worden niet aan derden verstrekt
    Nieuwsbrief kan ieder moment gestopt worden.
    Ons mailadres:
    info@ugamedia.com


    [ Terug naar het hoofdmenu ]

     

     


    View My Stats