Brood verrijkt met alginaat reduceert de vetvertering en -absorptie bij patiënten met NAFLD


Resultaten tonen potentieel aan om met alginaat verrijkte producten te gebruiken voor therapeutisch gewicht en metabolisch beheer.

Een studie, voorgesteld op The International Liver Congress ™ 2015, toont aan dat met alginaat verrijkt brood het potentieel heeft om de vertering van vet en de bloedsomloop lipiden bij patiënten met niet-alcoholische leververvetting (NAFLD) af te remmen.

Alginaten zijn polysachariden geëxtraheerd uit bruine algen die niet verteerbaar zijn in het bovenste maagdarmkanaal. Specifieke alginaten kunnen de activiteit van pancreaslipase remmen en aldus de vetvertering en -absorptie reducereb. Dit onderzoek had als doel te bepalen of met alginaat verrijkt brood de vertering van vetten en de bloedsomloop lipiden remt.

De resultaten tonen dat met alginaat verrijkt brood de vetvertering verzwakt met maximaal 31%, waardoor zijn potentieel gebruik als therapeutisch gewicht- en metabolisch beheer bij patiënten met NAFLD te overwegen is.

NAFLD is een aandoening waarbij vet zich opbouwt in de lever. In sommige gevallen kan deze ophoping van vet een ontsteking van de lever veroorzaken en uiteindelijk leiden tot blijvende littekens (cirrose), die de leverwerking ernstig kunnen beïnvloeden.

Dit is de eerste studie om aan te tonen dat met alginaat verrijkte producten de vetvertering kan verminderen bij de mens.

Vertaling: Andre Teirlinck



Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes

+ Ebook Leefbewust Handboek
+ Ebook Voedzame tradities
+ Ebook Natuurwetten Dr Hamer

Opgelet: mocht je niets ontvangen controleren dan altijd even je spammap.


Je email adres

Heb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons


[ Terug naar het hoofdmenu ]

 


 

 

 


View My Stats